Isparta Uluslararası Gül Festivali (Foto Galeri)

Gülün başkenti Isparta her yıl olduğu gibi bu Haziran’da da Uluslararası Gül Festivaline ev sahipliği yapıyor.

Yayınlanma:
Isparta Uluslararası Gül Festivali (Foto Galeri)

Isparta Uluslararası Gül Festivali gülü şehre getiren ve şehrin gül ile marka olmasına vesile olan Müftüzade Gülcü İsmail Efendi kabri başında dualarla anılmasıyla başladı.

asd.jpg

Gülcü Mahallesi Mezarlığında gerçekleşen programa Vali Aydın Baruş, Belediye Başkan Vekili Uğur Büyükçulcu, kamu kurum ve kuruluşların temsilcileri, Müftüzade Gülcü İsmail Efendi’nin torunları ve vatandaşlar katıldı.

ass.jpg

Gül için ter döktüler

Ardından festival kapsamında düzenlenen Gül Koşusunda 5 kategoride dereceye giren sporculara madalya ve para ödülleri Vali Baruş ve protokol üyelerince verildi. Ödül töreni sonrasında festival için Isparta’ya gelen f Romanya ve İran folklor ekipleri birer dans gösterisi sundu.

aaa.jpg

Şimdi Isparta’da gül zamanı

Sabah programları sonrasında öğleden sonra ise çelenk koyma töreni ve kortej düzenlendi.

15 Temmuz Cumhuriyet ve Demokrasi Meydanındaki çelenk sunma töreninde Atatürk Anıtına Vali Aydın Baruş ve Belediye Başkan Vekili Uğur Büyükçulcu tarafından Festival Çelengi sunuldu. Ardından saygı duruşunda bulunularak İstiklal Marşımız okundu.

Burada bir konuşma yapan Vali Baruş, gülün tüm insanlar için olumlu anlamlar içeren ve anlamı esas olarak mutlulukta ifade edilen çok değerli bir bitki, güzel bir çiçek olduğunu söyledi.

aws.jpg

Vali Baruş, “Gül bizim için sevgidir, zarafettir, saygıdır. Gül güzel kokudur. Tüm bunların ötesinde Türk toplumu olarak kurmuş olduğumuz medeniyetlerde gül çok derin anlamları ifade eden bir kelime olarak kullanılmıştır. Ispartalılar şehirlerinden ne kadar gurur duyarlarsa duysunlar, böyle bir şehre sahip olmak gül bahçelerinin içerisinde gül yüzlü insanların yaşadığı ve gül kokan mekana sahip olmak, bu mekanda yaşamanın mutluluğunu her zaman hissetmeliler. Bunu dünyaya hissettirmek, Türkiye’ye de göstermek için her yıl düzenlenen Uluslararası Gül Festivali bu yılda önemli etkinliklere sahne olacak. Yağlık gül üretimi hem Isparta açısından hem Türkiye ihracatı bakımından hem de Isparta’ya yönelik turizm hareketi bakımından çok önemli bir sektör. Bunun kıymetini Isparta olarak çok çok iyi bilmemiz lazım. 34 bin dekar ekim alanına sahip ve yıllık 13-15 bin tonluk gül yaprağı üretimi gerçekleştiren bu sektör aynı zamanda kozmetik sektörüne hammadde sağlamakla birlikte son yıllarda başarılı girişimcilerimizin de katkısıyla kozmetik sanayinde mamul üretiminin de gerçekleştirilmesiyle birlikte ekonomimiz açısından son derece önemli bir konuma geldi. Bu öneminde farkında olarak gül üreticilerimizi her zaman destekliyoruz. Gül Festivalimizin Isparta için, Türkiye için güzel günlere vesile olmasını temenni ediyorum. Festival kapsamında düzenlenen etkinliklerde emekleriyle her türlü katkıyı veren başta Isparta Belediyemize çalışanlarına, Isparta halkına ve tüm görevli arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum” dedi.

aqwe.jpg

Isparta Belediye Başkan Vekili Uğur Büyükçulcu ise şehirde yağ gülü tarımının başlamasına ve şehrin ekonomik olarak kalkınmasına katkı sunan ve hayatının büyük bir bölümünü güle adayan merhum Müftüzade Gülcü İsmail Efendiyi rahmetle anarak sözlerine başladı. Gülün hem maddi hem de manevi olarak çok önemli olduğuna işaret eden Büyükçulcu, Ispartalılar olarak bunun kıymetini çok iyi bildiklerini söyledi.

uuu.jpg

Gül korteji düzenlendi

Isparta Uluslararası Gül Festivali başlangıç programı düzenlenen kortejle devam etti. Isparta Belediyesi önünden, valilik önüne kadar süren korteje Vali Baruş ve eşi Nagihan Baruş da katıldı. Kortej boyunca vatandaşların üzerine Isparta’nın simgesi gül ile gülsuyu serpildi. Güllerin cadde ve sokakları süslediği kortejin ardından Vali Baruş ve Belediye Başkan Vekili Büyükçulcu korteje katılan grupları selamladı. Kortejde Isparta Belediyesine gelen milli ve yerli gururumuz TOGG’da yer aldı. Kortejde mehteran ekibi, okullar, engelli denekleri, sivil toplum kuruluşları, Isparta Belediyesi ekiplerinin yanı sıra Ankara Mamak Belediyesi Halk Oyunları Topluluğu, Ankara Hoyem Derneği, Moldova, Ukrayna, Romanya, Makedonya, İran, Gürcistan, Uluslararası öğrenci toplulukları temsilcileri, off-road, bisiklet, motosiklet gurupları, klasik otomobil gurubu gibi çok sayıda ekip de yer aldı.

swe.jpg

Festival stantları ziyaret edildi

Ardından festival kapsamında Meydan Alışveriş Merkezi içerisinde ve bahçesinde kurulan stantlar ziyaret edildi. Vali Baruş ve eşi Nagihan Baruş resim, el sanatları, el işi, ahşap işleme, STK ve eğitim kurumları stantlarını tek tek gezerek sergilenen eserleri inceledi. Vali Baruş Fevzi Paşa İlkokulu bahçesinde kurulan şişme oyun alanına geçerek çocuklarla bir süre sohbet ederek bahçedeki oyunları denedi.

rty.jpg

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.