Isparta Valisi Memduh Oğuz Anneleri Ağırladı

Isparta Valisi Memduh Oğuz bir insanın rahatlıkla yaslanabileceği en güçlü varlığın annesi olduğunu belirtti.

Yayınlanma:
Güncelleme: 08 Mayıs 2011 12:21
Isparta Valisi Memduh Oğuz Anneleri Ağırladı

Isparta Valisi Memduh Oğuz bir insanın rahatlıkla yaslanabileceği en güçlü varlığın annesi olduğunu belirtti.

Türk Anneler Derneği Isparta Şubesi Başkanı Ayla Balcı ile dernek üyeleri Vali Oğuz ile eşi Canan Oğuz'u ziyaret etti.

Oğuz, ziyarette yaptığı konuşmada, dünyada annelerin çok değerli asla tartışılamayacak kadar önemli olduğunu belirtti. Annelerin her zaman evlatlarının destekçisi olduklarını belirten Oğuz, her evladın annesine karşı mutlaka duygusal yaklaşacağını belirtti. Anneleri yaslanılabilecek en güçlük varlık olarak değerlendiren Oğuz, "Annenin kaybedilmesi, yaslanılan bir duvarın yıkılmasına benzer. Yanınızda değil telefonun ucunda bile sesini duysanız o güç size yeter. Üzüldüğünüz de sevindiğinizde de ilk akla gelen annemizdir. Anne kendisi için istemeyen, çocuğu için ise hep veren bir varlıktır" dedi.

Türk toplumunun annesine çok fazla değer veren bir toplum olduğuna işaret eden Oğuz, kadına yönelik yapılan şiddetin de herkesin vicdanını rahatsız ettiğini savundu. Kadına yönelik yapılan her türlü şiddeti kınadıklarını ifade eden Oğuz, sözlerine şöyle sürdürdü:

"Bir insan annesine değer veriyorum diyorsa hanımına da değer vermeli. Eğer bunu yapmıyorsa sevgisi sahtedir! Eşimize de anne muamelesi yapmalı, anne sevgisi göstermeliyiz. Dediğim gibi bu yoksa zaten insanlık duygusu yoktur. Bu yüzden eşimizin 2 yönü vardır. Hanımızın annelik vasfını hiçbir zaman unutmayın. Onları alkışlayın. Annemize sadece bizi dünyaya getiren biri olarak bakmayın. Hayvanın bile annesine sevgi gösterenlerimiz var. Böyle insanlar anne sevgisini gerçekten yaşayan bilen insanlardır. Anne kavramı evrensel bir kavramdır. Dili, cinsi yoktur. Mukaddes ve yüce bir kavram olduğu için bitkileri bile içine alır. Hayırlı evlatlar analarını incitmeyenlerdir. "

Isparta'da yılın annesi şehit annesi Sevim Gömük seçildi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.