Isparta ve İlçeleri Jandarma Asayiş Bülteni

Isparta ve İlçeleri Jandarma Asayiş Bülteni

Yayınlanma:
Güncelleme: 12 Temmuz 2012 16:34
Isparta ve İlçeleri Jandarma Asayiş Bülteni

ISPARTA İL ve İLÇELERİ
JANDARMA ASAYİŞ BÜLTENİ

MERKEZ İLÇEDE YARALAMALI TRAFİK KAZASI OLAYI:
Olay günü R.Ü. isimli şahıs traktör ile köy içerisinde seyir halinde iken dikkatsizlik ve tedbirsizlik nedeniyle direksiyon hakimiyetini kaybederek takla atması sonucu meydana gelen kazada traktörde yolcu olarak bulunan Z.A. ve H.Ü. yaralanmıştır. Yaralılar SDÜ. Tıp Fakültesi Hastanesinde tedavi altına alınmıştır. Hayati tehlikeleri bulunmakta olup, traktör sürücüsü C.Savcısının talimatı ile ifadesi alınarak serbest bırakılmıştır.

MERKEZ İLÇEDE KAYIP HAYVAN OLAYI:
Olay günü M.Y. isimli şahıs İl Merkez J.K.Iığına müracaat ederek, 02 Temmuz 2012 günü (14) adet küçükbaş hayvan otlattığı esnada hayvanların kaybolduğunu, arazide yaptığı tüm aramalara rağmen söz konusu hayvanları bulamadığını beyan etmiştir. Kayıp hayvanların bulunması için çalışmalara devam edilmektedir.

MERKEZ İLÇEDE YERALTI SULARI KANUNUNDAKİ KABAHATLER:
Olay günü yapılan kontrolde; İ.K. isimli şahsın kendisine ait tarlaya izinsiz olarak (2) adet sondaj kuyusu açtığı tespit edilmiştir. Olayla ilgili tanzim edilen tutanak idari işlem yapılmak üzere Devlet Su İşleri Bölge Müdürlüğüne gönderilecektir.

MERKEZ İLÇEDE YARALAMALI TRAFİK KAZASI OLAYI:
Olay günü İ.S. isimli şahıs motosiklet ile Yakaören köyü istikametinden Gölcük Tabiat Parkı istikametine seyir halinde iken dikkatsizlik ve tedbirsizlik nedeniyle dengesini kaybederek motosikletten düşmesi sonucu kaza meydana gelmiştir. Kazada yaralanan motosiklet sürücüsü Isparta Devlet Hastanesinde tedavi altına alınmıştır. Hayati tehlikesi bulunmamaktadır.

MERKEZ İLÇEDE KASTEN YARALAMA OLAYI :
Olay günü aralarında bulunan nedeniyle motosiklette gitmekte olan S.Ç.'ye taş attığı ve düşerek yaralanmasına sebebiyet verdiği iddia edilen H.D. isitnli şüpheli C.Savcısının talimatı ile ifadesi alınarak serbest bırakılmış, mağdur Isparta Devlet Hastanesinde tedavi edilerek taburcu edilmiştir.

MERKEZ İLÇEDE KİŞİLERE AİT MALA ZARAR VERME OLAYI :
Olay günü tarlasında çalışmakta olan Ş.Ç. isimli şahıs park etmiş olduğu otomobilin bulunduğu yerden ses gelmesi üzerine baktığında, H.D. isimli şahsın elinde bulunan demir su borusu ile aracının iki yan aynası ile ön ve arka lambalarını kırdığını beyan ederek şikayette bulunmuştur. Şüpheli, C.Savcısının talimatı ile ifadesi alınarak serbest bırakılmıştır.

AKSU İLÇESİNDE KİŞİYE VEYA HATIRASINA HAKARET OLAYI :
Olay günü gürültü yaptıkları gerekçesiyle tartıştığı A.K., Ş.A. ve O.Ç. isimli şahıslara hakaretlerde bulunduğu iddia edilen R.Ç. isimli şüpheli, C.Savcısının talimatı ile ifadesi alınarak serbest bırakılmıştır.

AKSU İLÇESİNDE YARALAMALI TRAFİK KAZASI OLAYI:
Olay günü T.B.Ü. isimli şahıs plakasız motosiklet ile seyir halinde iken dikkatsizlik ve tedbirsizlik nedeniyle yolun sağ tarafındaki şarampole düşmesi neticesinde kaza meydana gelmiştir. Kazada yaralanan motosiklet sürücüsü Eğirdir Kemik Hastalıkları Hastanesinde tedavi altına alınmıştır. Hayati tehlikesi bulunmamaktadır.

AKSU İLÇESİNDE TAKSİRLE YANGINA SEBEBİYET VERME OLAYI :
Olay günü A.Ö. isimli şahıs ekmek pişirmek için yakmış olduğu sobanın borusundan çıkan kıvılcımların etrafı tutuşturması sonucu çıkan yangın Aksu İtfaiye ekiplerince söndürülmüş olup, Y.A. isimli şahsın evinde (500) TL. maddi hasar meydana gelmiştir.

AKSU İLÇESİNDE KİŞİYE VEYA HATIRASINA HAKARET OLAYI :
Olay günü aralarında bulunan husumet nedeniyle A.K. isimli şahsa hakaretlerde bulunan O.G. isimli şüpheli, C.Savcısının talimatı ile ifadesi ahnarak serbest bırakılmıştır.

EĞİRDİR İLÇESİNDE YARALAMALI TRAFİK KAZASI OLAYI:
Olay günü V.Ç. isimli şahıs minibüs ile Eğirdir istikametinden Antalya istikametine seyir halinde iken Pınarsu fabrikası mevkiinde yolun virajlı olması nedeniyle direksiyon hâkimiyetini kaybederek yol kenarında bulunan dereye düşmesi sonucu kaza meydana gelmiştir. Kazadan dolayı araç sürücüsü ile araçta yolcu olarak bulunan B.M., G.Ç.ve M.Ç. isimli şahıslar yaralanmıştır. Yaralılar Isparta Gülkent Devlet Hastanesinde tedavi edilerek taburcu edilmişlerdir.

GÖNEN İLÇESİNDE KİŞİLERE AİT MALA ZARAR VERME OLAYI:
Olay günü restorana alkollü vaziyette gelen A.D. isimli şahsın, bindiği araç ile işyerinin kapısını kırarak içeriye girdiği ve işyerine zarar verdiği, bilahare bekçi olarak çalışan A.Ç. ile tartıştığı, daha sonra aracı bırakarak olay yerinden uzaklaştığı alınan beyanlardan öğrenilmiştir. Olaya müteakip yakalanan şüpheli A.D., C.Savcısının talimatı ile ifadesi alınarak serbest bırakılmıştır.

KEÇİBORLU İLÇESİNDE KÜÇÜKBAŞ HAYVAN HIRSIZLIĞI OLAYI :
Olay günü M.T. isimli şahıs kasaba yolu kenarında hayvanlarmı otlattığı esnada yolda duran otomobilden (3) şahıs inerek hayvanları aracın bagajına koymaya çalıştığı esnada R.Ş. isimli şüpheli M.T. tarafından yakalanmış, A.K. ve B.G. isimli şüpheliler ise firar etmiştir. Yapılan araştırma sonucunda firari şüphelilerde yakalanarak sevk edildikleri adli makamca tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmışlardır.

KEÇİBORLU İLÇESİNDE YARALAMALI TRAFİK KAZASI OLAYI:
Olay günü M.T. isimli şahıs motosiklet ile Aydoğmuş kasabası içinde seyir halinde iken motosikletin arkasında bulunan T.T.Ü. isimli şahıs bir anlık dikkatsizliği nedeniyle dengesini kaybederek düşmesi sonucu kaza meydana gelmiştir. Kazadan dolayı yaralanan T.T.Ü. isimli şahıs Keçiborlu Devlet Hastanesinde tedavi edilerek taburcu edilmiştir. Sürücü, C.Savcısının talimatı ile ifadesi alınarak serbest bırakılmışlardır.

KEÇİBORLU İLÇESİNDE KAZAEN YANGIN OLAYI:
Olay günü S.A. isimli şahsa ait park halinde bulunan otomobilde elektrik tesisatının şase yapması neticesinde çıktığı değerlendirilen yangın kısa sürede büyüyerek araç ile birlikte F.A.'ya ait (2) katlı ev tamamen yanmış, evin eklentisinde ahırda bulunan (2) adet büyükbaş hayvan telef olmuştur. Yangın Senir itfaiye ekipleri ile Orman İşletme Müdürlüğü ekiplerince söndürülmüştür. Yangında (60.000) TL. maddi hasar meydana gelmiş olup, tahkikata devam edilmektedir.

SENİRKENT İLÇESİNDE BAĞ, BAHÇE VE TARLADAN HIRSIZLIK OLAYI:
Olay günü Z.D. isimli şahıs ile köy tüzel kişiliğine ait arazide bulunan ağaçlardan izinsiz olarak kayısı topladığı iddia edilen N.K. isimli şüpheli, C.Savcısının talimatı ile ifadesi alınarak serbest bırakılmıştır.

SENİRKENT İLÇESİNDE YARALAMALI TRAFİK KAZASI OLAYI:
05 Temmuz 2012 günü A.S. isimli şahıs motosiklet ile Senirkent istikametinden Yalvaç istikametine seyir halinde iken, aynı istikamette giden R.G. isimli şahsın kullandığı otomobilin arkadan çarpması sonucu kaza meydana gelmiştir. Kazadan dolayı motosiklet sürücüsü yaralanmış olup, tedavisi Senirkent Devlet Hastanesinde yapılarak taburcu edilmiştir. C.Savcısının talimatı ile şahısların ifadesi alınarak serbest bırakılmışlardır.

SENİRKENT İLÇESİNDE İŞYERİNDEN HIRSIZLIK OLAYI :
Olay günü mermer ocağı işleticisi G.T. isimli şahıs müracaat ederek, 05 Temmuz 2012 günü gece saatlerinde, işyerinde bulunan (370) metre bakır kablo ile (50.000) TL. değerindeki mermer ayırma makinesinin kimliği belirsiz kişi veya kişilerce çalınmış olduğunu bildirmiştir. C.Savcısına bilgi verilerek tahkikata başlanılmıştır.

ŞARKİKARAAĞAÇ İLÇESİNDE YARALAMALI TRAFİK KAZASI OLAYI:
Olay günü B.T. isimli şahıs otomobil ile Konya istikametinden Isparta istikametine seyir halinde iken frenlerinde meydana gelen arıza nedeniyle önünde seyir eden Ö.K. isimli şahsın kullandığı çekiciye arkadan çarpması sonucu kaza meydana gelmiştir. Kazadan dolayı otomobil sürücüsü ile otomobilde yolcu olarak bulunan N.T., K.T. ve M.T. isimli şahıslar yaralanmıştır. Yaralılar Ş.Karaağaç Devlet Hastanesinde tedavi edilerek taburcu edilmiş olup, araç sürücüleri C.Savcısının talimatı ile ifadeleri alınarak serbest bırakılmışlardır.

ŞARKİKARAAĞAÇ İLÇESİNDE KAÇAK YAPILAŞMA OLAYI :
Olay günü icra edilen önleyici kolluk faaliyeti esnasında R.B. isimli şahsın hazine arazisine ev ve besihane yaptığı tespit edilmiş olup, C.Savcısına bilgi verilerek tahkikata başlanılmıştır.

ŞARKİKARAAĞAÇ İLÇESİNDE 2521 SAYILI KANUNDAKİ KABAHATLER:
Olay günü R.İ. isimli şahsa ait araçta ruhsatsız silah bulunduğu bildirilmesi üzerine C.Savcısından alınan arama kararı ile şahsa ait artça yapılan aramada (1) adet ruhsatsız av tüfeği ele geçirilmiştir. Söz konusu tüfek muhafaza altına alınmış olup tanzim edilen tutanak idari para cezası uygulanmak üzere mülki makama gönderilmiştir.

ŞARKİKARAAĞAÇ İLÇESİNDE 5729 SAYILI KANUNDAKİ KABAHATLER:
Olay günü icra edilen önleyici kolluk faaliyeti esnasında N.A. isimli şahsın düğün esnasında havaya tabanca ile ateş ettiği tespit edilmiştir. Olayda kullanılan kurusıkı tabanca ile bu tabanca ait şarjör ve (7) adet tabanca fişeği muhafaza altına alınmış olup, tanzim edilen tutanak idari yaptırım uygulanmak üzere mülki makama gönderilmiştir.

ŞARKİKARAAĞAÇ İLÇESİNDE KİŞİYİ HÜRRİYETİNDEN YOKSUN KILMA OLAYI :
Olay günü S.D. isimli bayanın, aynı kasabadan R.G. tarafından kaçırıldığı alınan beyanlardan öğrenilmiştir. Şüpheli ve mağdur yakalanmış olup, C.Savcısının talimatı doğrultusunda ifadeleri alınarak serbest bırakılmıştır.
ULUBORLU İLÇESİNDE KAYIP ŞAHIS OLAYI :
Olay günü çobanlık yaptığı esnada kaldığı yerden ayrılarak bir daha geri dönmeyen ve yapılan tüm aramalara rağmen bulunamayan H.K. isimli şahsın bulunması için C.Savcılığına bilgi verilerek çalışmalara başlanılmıştır.

YALVAÇ İLÇESİNDE KASTEN YARALAMA OLAYI :
Olay 2012 günü H.G. isimli şahıs aralarında su anlaşmazlığı bulunan K.S. ile H.S. isimli şahısları taş atmak suretiyle yaraladığı alınan beyanlardan öğrenilmiştir. Yaralıların tedavisi Yalvaç Devlet Hastanesinde yapılarak taburcu edilmiş olup, şüpheli C.Savcısının talimatı ile ifadesi alınarak serbest bırakılmıştır.

YALVAÇ İLÇESİNDE KASTEN YARALAMA OLAYI :
Olay günü M.B. isimli şahıs hayvanlarını kendi bahçesinde otlatan E.G. isimli şahsı tekme ve tokat vurmak suretiyle darp ettiği alınan beyanlardan öğrenilmiştir. Yaralı Yalvaç Devlet Hastanesinde tedavi edilerek taburcu edilmiştir. Şüpheli C.Savcısının talimatı ile ifadesi alınarak serbest bırakılmıştır.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.