Isparta’da 2000 Yılı Öncesi Yapılarda Sıkıntı Olabilir!

Isparta Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Metin Çelik: “Isparta’da özellikle 2000 yılından sonraki yapılarda bir sıkıntı yaşanacağını düşünmüyorum. Bizim odaklanmamız gereken konu 2000 yılı öncesinde yapılan binalar” dedi.

Yayınlanma:
Isparta’da 2000 Yılı Öncesi Yapılarda Sıkıntı Olabilir!

Isparta Ticaret ve Sanayi Odası yönetimi Türkiye’yi yasa boğan depremlerin ardından Isparta’da alınması gereken tedbirlere ilişkin konunun paydaşlarıyla bir araya gelmeye devam ediyor.

Meclis Salonunda düzenlenen İkinci Deprem Çalıştayına ITSO Yönetim Kurulu Başkanı Metin Çelik, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürü Abdullah Borca, Süleyman Demirel Üniversitesi Jeofizik Mühendisi Doç. Dr. Osman Uyanık, Jeoloji Mühendisi Prof. Dr. Mahmut Mutlutürk ve Av. Hıdır Kırkıcı, Isparta Belediyesi, Meslek Komite Üyeleri, Mimarlar Odası, İnşaat Mühendisleri Odası, Jeoloji Mühendisleri Odası, Jeofizik Mühendisleri Odası, Şehir Plancıları Odası ve sektör temsilcileri katıldı.

2000 YILI ÖNCESİNDEKİ YAPILARA DİKKAT ÇEKTİ

Isparta’nın yapı stoğuna ilişkin değerlendirmelerde bulunan Başkan Çelik, “Isparta’mız deprem bölgesinde yer alıyor ve bugün olur, yarın olur, 10 yıl sonra olur bilemiyoruz ama deprem bizim bir gerçeğimiz. Şu da bir gerçek ki deprem değil bina öldürüyor. Isparta’da özellikle 2000 yılından sonraki yapılarda bir sıkıntı yaşanacağını düşünmüyorum. Çünkü Kahramanmaraş ve 10 ilimizi etkileyen depremlerin ardından ortaya çıkan istatistiklerde 152 bin yapı denetimli binadan sadece 132’si yıkılmış. Bu da kuralına göre yapılan ve yapı denetimden geçmiş binaların depreme dayanıklı olduğunu gösteriyor.

Bizim Isparta’da odaklanmamız gereken konu 2000 yılı öncesinde yapılan binalar. İkincisini düzenlediğimiz çalıştayımızda inşallah şehrimize fayda sağlayacak konuları gündeme getirmiş oluruz.” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum