Isparta'da AKP Protestosu

TKP Isparta il örgütü tarafından yapılan basın açıklamasında AKP hükümetinin son günlerde gündemi meşgul eden baskıcı uygulamalarıprotesto edildi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 23 Ocak 2011 01:34
Isparta'da AKP Protestosu

Adalet ve Kalkınma Partisi'nin Aslantepe açılışında yaşanan protesto üzerine taraftarlara yapılan baskının hatırlatıldığı açıklamada, AKP'nin son dönemdeki diğer uygulamaları da eleştirildi. Açıklamada şöyle denildi: "Çocuk yaşta şirket sahibi olup emek sömürüsüyle milyonerliğe yürüyen çocuklarına 'nereden geliyor bu değirmenin suyu' diye sorulmasını istemiyor, bilimsel, eşit parasız eğitim istenmesin diye gençlere 'beleşçi' muamelesi yapıyor.

Öbür taraftan suçu ise kendini ak gösterip faturayı rakı şişelerine kesiyor…

'Madencinin kaderinde iş kazında ölmek var' diye buyururlarken; tüm uzmanların, demiryolları çalışanlarının, sendikaların itirazlarına rağmen hızlı tren şovuyla insanları ölüme itmişken; kölelik yasası 4-c ile gözbebeğimiz emekçilerimizi, ataması yapılmadığı için öğretmenlerimizi intihara sürüklerken; faturayı 'içki içenlere' kesmeye kalkmaktadır.

Alkole karşı açtıkları gazada her fırsatta içki içenlere saldıran başbakan Erdoğan , 'alkol kullanmayan vatandaşım, alkollü şöförlerin kazalarını hayatıyla ödemeye mahkum mu?’' dedi. Herhalde Erdogan, büyük oğlu Burak’ın garip şekilde üstü örtülen ölümlü trafik kazasını unuttu sanıyor. Evet Sevim Tanürek adlı vatandaşımız Tayyip Erdogan’ın içki içmeyen Müslüman ahlaklı çocugu yüzünden hayatını kaybetti ve bunu örtbas eden adli tıp trafik daire bakanı AKP hükümetiyle birlikte Türkiye Denizcilik İşletmeleri Genel Müdürlüğüne atandı.

Bunun üzerine yasal bildirilerle gerçeği haykıran insanlara her türlü baskı ve engelleme yapılıyor. Daha dün 9 arkadaşımız burada ortada hiçbir somut sebep yokken gözaltına alındı. AKP faşist baskılarına bir yenisini daha ekledi. Ortada suç mu var? Hakaret mi var? Gerçeği söylemenin neresi hakarettir.'Yetti artık' diyen acısını haykıran insanlara boyun eğdirmek, haklı insanları faşist baskılarla susturmanın bir sınırı vardır. Bu sınırı görmeyenlerin dünya ya bakması yeter. Biz ülkedeki olan biteni göremeyen yakını görme kusuru olan hükümete biraz daha uzağı gösteriyoruz.Tunus’a bakın ! Tunus’a iyi bakın göreceksiniz!" denildi.

21 Ocak tarihinde Isparta'da "Yeter Artık" bildirisi dağıtan TKP üyeleri önce keyfi şekilde karakola götürülmüş, daha sonra Isparta Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından ‘Devlet Büyüklüklerine hakaret ‘ettikleri gerekçesiyle gözaltı işlemi yapılmıştı. TKP'liler ifadeleri alındıktan sonra serbest bırakılmıştı.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum