Isparta’da Akran Zorbalığı: 8 Yaşındaki Çocuk Hastanelik Oldu

Isparta’da Akran Zorbalığı: 8 Yaşındaki Çocuk Hastanelik Oldu

Yayınlanma:
Isparta’da Akran Zorbalığı: 8 Yaşındaki Çocuk Hastanelik Oldu

Isparta’da meydana gelen olayda, 8 yaşındaki bir çocuk uzun süredir maruz kaldığı akran zorbalığı sonucunda hastaneye kaldırıldı.

Anne Esra Davraz, oğlunun aynı sınıfta okuyan ve kendisinden bir yaş büyük bir öğrenci tarafından yaklaşık 2,5 aydır sistematik olarak tehdit ve baskıya maruz kaldığını söyledi. İddiaya göre çocuk, bu süreçte defalarca para istenmesi ve korkutulması gibi durumlarla karşılaştı.

Aile, hem okul yönetimi hem de karşı tarafın ailesi ile görüşmeler yapmalarına rağmen hiçbir önlem alınmadığını belirtti.

“ÖLÜM YOKUŞUNDAN BİSİKLETLE İTTİ”

Davraz ailesinin iddiasına göre olay, geçtiğimiz Perşembe akşamı yaşandı. Küçük çocuk, mahallede “ölüm yokuşu” olarak bilinen dik bir sokakta, yine aynı öğrenci tarafından bisikletle itilerek yere düşürüldü.

Olayı gören vatandaşlar duruma müdahale ederek ambulans çağırdı. Yaralanan çocuk hastaneye kaldırıldı ve darp raporu alındı.

ŞİKÂYET VE TEHDİT İDDİALARI

Olayın ardından aile, Halıkent Polis Karakolu’na giderek şikâyetçi oldu ve karşı taraf hakkında suç duyurusunda bulundu.

Anne Esra Davraz, olay sonrası karşı tarafın ailesinin sosyal medyada yanlış bilgi içeren paylaşımlar yaparak kendilerini suçlamaya çalıştığını ve tehditlerde bulunduğunu ileri sürdü.

“Bizim isteğimiz sadece adalet. Çocuğumuzun güven içinde büyümesi. Ancak bizi suçlayan, tehdit eden, sosyal medya üzerinden yalan beyanlar yayan bir tavırla karşılaştık.” ifadelerini kullandı.

AİLE ADALET VE DESTEK BEKLİYOR

Davraz ailesi, yaşanan olayın ardından hukuki süreç başlattı.

Aile, okulda güvenlik önlemlerinin artırılmasını ve akran zorbalığına karşı daha etkin politikaların uygulanmasını talep ediyor.

Olayla ilgili adli ve idari soruşturmanın sürdüğü öğrenildi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.