Isparta'da Bir İlkokul'un Duvarı Çöktü

sparta'da Nazmi Toker İlköğretim Okulunun istinat duvarının çökmesi sonucu 4 öğrenci hafif yaralandı.

Yayınlanma:
Güncelleme: 14 Aralık 2010 18:38
Isparta'da Bir İlkokul'un Duvarı Çöktü

Bugün saat 10:00 civarında Isparta Nazmi Toker İlköğretim Okulunun bahçe duvarı yağıştan dolayı öğrenciler teneffüste olduğu sırada yıkıldı.

Ajans32 muhabirinin aldığı bilgiye göre, Hastane Caddesi'ndeki Nazmi Toker İlköğretim Okulunun yaklaşık 3,5 metre yüksekliğindeki istinat duvarı, öğrencilerin teneffüste bulundukları sırada çöktü.

Duvarın yanında oyun oynayan 4 öğrenci taş parçalarının üzerlerine gelmesi nedeniyle hafif yaralandı. Yıkılan duvar, okul bahçesindeki iki çam ağacını da devirdi. Yaralanan öğrenciler, Isparta Devlet Hastanesinde tedavi altına alındı.

Olayın 112 Acil Çağrı Merkezine bildirilmesi üzerine Emniyet ekipleri, İl Afet Acil Kurtarma ekipleri olay yerine gelerek, geniş güvenlik önlemleri aldılar. Göçük altında öğrenci kalabileceği endişesiyle yıkılan duvar, uzman ekipler tarafından kaldırıldı. Okul idarecileri sayım yaparak eksik öğrencinin olup olmadığını araştırdı. Yıkıntı altında kalan öğrenci olmadığı anlaşıldı.

Isparta Valisi Ali Haydar Öner, duvar enkazını kaldırma çalışmaları sürdüğü sırada okul bahçesinde incelemelerde bulundu. Daha sonra hastaneye giden Vali Öner, öğrencilere geçmiş olsun temennisinde bulundu. Çocukların duvar yıkılırken kaçmaları sayesinde, hafif yaralandıklarını belirten Öner, ''Ucuz atlatılmış bir olay. Belli ki yağmur ve kar suları duvarın altına işlemiş. Orada çeşitli çalışmalar da yapılmış. Beklenmedik bir olay. Şükürler olsun büyük bir olay yaşanmadı'' dedi.

Vali Öner, diğer okul idarecilerini de uyararak, okul bahçe duvarlarının gözden geçirilmesini isteyeceklerini belirtti.

Isparta Milli Eğitim Müdürü Tacettin Yılmaz da, okulun bahçe duvarının bulunduğu alanda doğalgaz çalışması yapıldığını ve bu çalışma sonrası alanın iyi doldurulmamasından dolayı kar ve yağmur sularının duvarın altına sızdığını belirtti. Duvarın çökmesinde bu sızmanın etkili olduğunu savunan Yılmaz, ''Bu tür olayların tekrar yaşanmaması için gerekli önlemlerimizi alacağız'' diye konuştu.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.