Isparta'da Cami İmamına Tehdit ve Hakaret

Isparta Diyanet-Sen İl Başkanı Mevlüt Tosun, Eğirdir İlçesine bağlı Serpil Köyü Yukarı Mahalle Camii İmam Hatibi Muhammet Enes Günaydın'ın tehdit ve hakarete maruz kaldığını belirterek olayı kınadı.

Yayınlanma:
Isparta'da Cami İmamına Tehdit ve Hakaret

Isparta Diyanet-Sen İl Başkanı Mevlüt Tosun, Eğirdir İlçesine bağlı Serpil Köyü Yukarı Mahalle Camii İmam Hatibi Muhammet Enes Günaydın'ın tehdit ve hakarete maruz kaldığını belirterek olayı kınadı.

Başkan Tosun açıklamasında; "İmam Hatip Muhammet Enes Hocamızın; kanun, tüzük, yönerge ve yönetmelik çerçevesinde görevini yerine getirirken karşılaştığı bu talihsiz olay ve hakaret kabul edilemez. Köy sakinlerinden herhangi birinin darp, tehdit ve hakaretine maruz kalması, görev yapılmasının engellenmesi, olayın özellikle Ramazan ayında gerçekleşmesi üzüntümüzü bir kat daha artırmıştır. Görevlilerimizin amiri bellidir, kimsenin kulu ve kölesi değildir.

Din gönüllüsü hocalarımızın birileri tarafından darp, tehdit ve hakaret edilmesini istemiyoruz. Hem Muhammet Enes hocamıza hem de ailesine geçmiş olsun diyoruz. Bu davranışı gerçekleştiren şahıs yada şahısları kınıyorum. Cezasız kalmaması için konuyu takip edeceğimi ifade ediyorum. İlimiz Eğirdir İlçesi Serpil Köyü Yukarı Mahalle Camii İmam Hatibi Muhammet Enes Günaydın, Ramazan ayında ikindi namazı öncesi kadınlara mukabele okuduğu ve namazı geciktirdiği için, 23.03.2023 tarihinde Köy bakkalının önünde bir vatandaş tarafından, köy sakinlerinin göz önünde, üzerine yürüyerek ve sesini yükselterek "ben sana kadınlara mukabele okumayacağını söylemedim mi? kadınları camiye gelmesi uygun değil, mukabeleyi başka zaman oku, senin kadınlara mukabele okumanı istemiyoruz.

Kadınların camide yeri yok cami erkeklerin yeri, dinde de yeri yok” dediği, hakaret ve tehdit ettiği, ayrıca; 24 Mart 2023 tarihinde ikindi namazı sonrası evine giderken “derhal Serpil Köyünü terket, gözümün ucundasın çok kötü şeyler olacak, seni burada istemiyoruz” dediğini, parmağını sallayarak, hakaret ve tehditlerine devam ettiği iddialarını öğrenmiş bulunmaktayım.

Bu olaylar üzerine İmam Hatip Muhammet Enes Günaydın Hocamızın, Jandarmaya ifade verip, doktora gittiğini ve doktorun 25 Mart tarihinden itibaren bir hafta rapor verdiğini, İlçe Müftümüz Mehmet Ali Eroğlu hocamızın konuya muttali olur olmaz anılan köye giderek olayların büyümesine fırsat vermeden suhuletle çözüme kavuşturup takdire haiz bir davranış sergilemiştir. Takdire şayan bu davranışlarından ötürü Müftü Hocamıza teşekkür ediyorum.

Ben tekrardan Muhammet Enes hocamıza ve ailesine geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Bu tehdit ve hakaret sadece Muhammet Enes hocamıza değil, tüm din gönüllüsü hocalarımıza yapılmıştır. Bu davranışı gerçekleştiren şahıs ya da şahısları kınıyorum. Sorumluların cezasız kalmaması için konuyu takip edeceğim" dedi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.