Isparta’da Dolandırıcılık Operasyonu

Isparta'da araç-alım satımında 'sazan sarmalı' yöntemiyle dolandırıcılık yaptıkları iddia edilen şüphelileri yönelik düzenlenen operasyonda 3’ü tutuklandı, 1 firari ise her yerde aranıyor.

Yayınlanma:
Isparta’da Dolandırıcılık Operasyonu

Isparta’da aracını satmak isteyen kişi, piyasa değeri 550 Bin Lira olan aracını internet üzerinden satmak için ilan verdi.

Şüpheliler ise kendisini arayarak aracı almak istediklerini, aracına ait bilgileri temin etmelerinin ardından başka bir internet sitesi üzerinden ilana koydu.

Bu site üzerinden de araca başka alıcı buldu. Şüpheliler, hem araç sahibi ile hem de sahte ilan üzerinden aracı satın almak isteyen müşteriler ile iletişim kurduk. Araç sahibi ve sahte ilan üzerinden alıcı olan müşterileri noterde bir araya getirdi. Her iki kişiyi de telefon ile iletişim kurarak alım satım işlemi hakkında konuşmamalarını sağladıktan sonra, şüpheliler araç satışı için kendi belirlemiş oldukları banka hesabına para aktarımını sağlayarak, gerçek araç sahibini dolandırdı.

Dolandırıldığını anlayan araç sahibi ise şikayette bulundu.

Isparta Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde İl Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından yapılan çalışmada şüpheliler tespit edildi. Yapılan operasyonla Ö.A, S.T. ve A.K. isimli 3) şüpheli yakalandı.

Yakalanan şüpheliler emniyetteki ifadelerinin ardından sevk edildikleri mahkemece tutuklandı. Olayda diğer şüpheli E.E.G’nin ise firari olduğu ve yakalanmasına yönelik çalışmaların devam ettiği öğrenildi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
ASAYİŞ