Isparta'da Eğitilecekler

Adaylar, Isparta Eğirdir Dağ Komando Okulu ve Eğitim Komutanlığı'nda eğitilecek, en az lise mezunu olma şartı aranacak.

Yayınlanma:
Güncelleme: 01 Ocak 2011 14:54
Isparta'da Eğitilecekler

Türkiye'nin hayata geçirmeye hazırlandığı profesyonel ordudaki "sözleşmeli er" modeline ilişkin somut adımlar atılmaya başlandı.

Genç, dinamik ve iyi eğitimli bir kadronun sınır bölgelerinde görev yapmasını öngören model için 50 bin sözleşmeli er alınacak.

Sözleşmeli erler, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) en önemli eğitim merkezlerinden Isparta Eğirdir Dağ Komando Okulu ve Eğitim Merkez Komutanlığı'nda eğitilecek. Eğitimini tamamlayan erlerin atamaları yapılacak. Sözleşmeli erler sınır bölgelerinde görevlendirilecek.

Dağda görev yapmak isteyen profesyonel askerlerde lise mezuniyeti şartı aranacak. Gönüllüler, önce yazılı, daha sonra fiziki sınava tabi tutulacak. Sözleşmeli erler ağırlıklı olarak medeni durumu bekâr olanlardan seçilecek. Sözleşmeli erler, dağda en az 3, en fazla 10 yıl görev yapacak. Sözleşmeli erlerin maaşları ek ödemelerle 2 bin 250 TL'yi bulacak. Sözleşmelerini tamamlayan profesyonel erlere görev sürelerine göre ikramiye ödenecek. 10 yılı tamamlayanlara en az 60 bin TL ikramiye ödenmesi planlanıyor. Teröristle mücadele edecek sözleşmeli erlerin tecrübelerinden, görev sürelerinin dolmasının ardından da istifade edilecek.

Görevlerini tamamlayan erlere, cezaevlerinin dış güvenliğinden çekilen jandarmanın yerine sözleşmeli özel güvenlik olması teklif edilecek. Profesyonel askerler, cezaevi korumasını üstlenecek.

GÖREV YERLERİ BELLİ
TSK'nın ihtiyacına göre her birlikte görevlendirilebilecek sözleşmeli erler öncelikle, terörle mücadelede en ön saflarda bulunan Hakkâri Dağ Komando Tugayı, Siirt 3'üncü Komando Tugayı, Tunceli 4'üncü Komando Tugayı, Hakkâri Yüksekova 21'inci Jandarma Sınır Tugayı, Şırnak Çakırsögüt Jandarma Komando Tugayı'nda görev alacak. Sözleşmelilere, uzman erbaşlardan farklı olarak memuriyet hakkı tanınmayacak. Yaş haddi ya dasağlıkproblemleri nedeniyle TSK'dan ayrılan uzman erbaşlara tanınan 'kamu alanlarında memuriyet hakkı' sözleşmeli erlere verilmeyecek. Sözleşmeli er kadrosundaki askerlerden üstün başarı gösterenlere ise kadroda kalma şansı tanınacak. Olumlu sicil alan sözleşmeli erlerden sınavda başarılı olanlar uzman erbaş kadrosuna geçebilecekler.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.