Isparta'da Engelliler Haftası Yürüyüşü Yapıldı

Isparta'da Engelliler Haftası Yürüyüşü Yapıldı

Yayınlanma:
Güncelleme: 10 Mayıs 2011 11:23
Isparta'da Engelliler Haftası Yürüyüşü Yapıldı

10-16 Mayıs Engelliler haftası dolayısıyla belediye önünde başlayan yürüyüş Cumhuriyet meydanında son buldu. Yürüyüşe Isparta Valisi Memduh Oğuz, Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, Milli Eğitim İl Müdürü Tacettin Yılmaz, Sivil Toplum Örgüleri, Kurum ve Kuruluşlar, engelli vatandaşlar ve aileleri katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasından sonra Vali Memduh öğrencilerle beraber Engelliler çelengini Atatürk Anıtına sundu.

Oğuz yaptığı konuşmada şunları söyledi: “ Bir toplumun uygarlık ve çağdaşlık seviyesine ulaşması ancak engellilere yönelik, onların hayatını kolaylaştıracak çalışmalara yönelik yaptıkları ile mümkün olabilir. Isparta’da engellilere ait bir kompleks çalışmamız vardır. Bugün yaptığımız yürüyüş kamu ve sivil toplum kuruluşları engellilere hizmet vermek için Isparta halkının hazır olduğunun kanıtıdır. Engelli vatandaşlarımız, sizlerle her zaman beraberiz. Engelli vatandaşlarımızın aileleleri ben ölürsem ne olur çocuğuma ne olur diye düşünmeyin! Millet vardır. Tüm Isparta haklı gönül birliği ile engelli vatandaşlarımızla beraber olmalı, Isparta bu konuda diğer illere göre daha şanslı bir il çünkü engelli vatandaşlarımız için her türlü okul vardır. Engelli vatandaşlarımızın topluma kazandırılması gerekmektedir.” Dedi.

Konuşmalardan sonra Isparta Valisi Memduh Oğuz ve Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, törene katılan engelli vatandaşlarla ayrı ayrı görüşerek hepsinin sorunlarını dinlediler.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum