Isparta’da Ev Kiraları Cep Yakıyor

Isparta’da Ev Kiraları Cep Yakıyor

Yayınlanma:
Güncelleme: 30 Temmuz 2019 11:05
Isparta’da Ev Kiraları Cep Yakıyor

Sınav stresini geride bırakan binlerce öğrenci şimdilerde üniversite tercihlerini yapıyor. Bu öğrenciler ve aileleri için bir sonraki adım ev kiralama olacak. En yüksek kirayı Muğla, İstanbul, İzmir, Edirne, Antalya ve Isparta’da eğitim görecekler ödeyecek. En uygun fiyatlı kiralık evler ise Kırşehir, Niğde ve Mardin’de.

ISPARTA’DA ORTALAMA
EV KİRASI 910 LİRA
Binlerce genç için üniversite tercih süreci başladı. ÖSYM tarafından Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) tercihleri alınmaya devam ediliyor. Adaylar için ilk ve en önemli adım doğru üniversite tercihi. Sonrasında ise binlerce öğrenci ve ailesi için ev arayışı başlayacak. Yurtlarda yer bulamayan ya da tercih etmeyenler, üniversitelere yakın kiralık evler arayacak. Peki aileleri ne kadar kira gideri bekliyor. Gayrimenkul değerleme platformu Endeksa’nın yaptığı araştırmaya göre en yüksek kirayı Muğla, İstanbul, İzmir, Edirne, Antalya ve Isparta’da ’da eğitim görecek öğrenciler ödeyecek.

KİRASI EN YÜKSEK
MAHALLE KUTLUBEY
Isparta’da ortalama kira 910 TL olarak saptandı. Isparta'da kiraların en yüksek olduğu mahalle Kutlubey ve İstiklal. Kiraların en düşük olduğu mahalle ise Vatan ve Mehmet Tönge ile kenar mahalleler.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.