Isparta'da Hangi Partiden Kaç Aday Adayı Başvuru Yaptı?

14 Mayıs’ta yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı ve 28. Dönem Milletvekili seçimleri öncesinde 4 partide Milletvekili aday adaylığı süreci sona erdi.

Yayınlanma:
Isparta'da Hangi Partiden Kaç Aday Adayı Başvuru Yaptı?

14 Mayıs’ta yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı ve 28. Dönem Milletvekili seçimleri öncesinde 4 partide Milletvekili aday adaylığı süreci sona erdi. Isparta’da en fazla milletvekili aday adaylığı başvurusu 45 kişi ile AK Parti’ye yapılırken bu sıralamayı 17 kişi ile Cumhuriyet Halk Partisi takip etti.

Türkiye’nin sandık başına gitmesine 50 gün kaldı. Hem cumhurbaşkanlığı hem de milletvekilliği adaylığı için heyecanlı bekleyiş ise devam ediyor. Siyasi Partilerin çoğunda milletvekilli aday adaylığı için başvurular tamamlandı.

AK Parti’de başvurular 13 Mart’ta başladı ve gelen talep üzerine 22 Mart mesai bitimine kadar uzatıldığı ifade edildi. Edinilen bilgiye göre AK Parti’den milletvekili olmak için yapılan başvuru sayısı Türkiye’de 6 bine ulaşırken bu sayı Isparta’da 45’e ulaştı

CHP’de ise daha öce 20 Mart olarak duyurulan aday adaylığı başvurusu süresi 22 Mart’ta sona erdi. Yapılan başvuruların 4 binin üzerinde olduğu ifade edilirken bu sayı Isparta’da 17 oldu.

İYİ Parti’de ise başvurular halen devam ediyor. 24 Mart’ta sona erecek süreçte şu ana kadar yapılan başvuruların 3379 olduğu belirtilirken Isparta’da bu sayı 16 oldu.

MHP’de ise aday adaylığı için başvuru yapanların sayısı 4 bin 693’e ulaştığı açıklanırken Isparta’dan aday adayı başvurusu yapanların sayısı ise 14 oldu.

Isparta Milletvekili Aday ADAYI Başvuruları

Ak Parti: 45
Chp: 17
İyi Parti: 16
Mhp:14
Saadet: 7

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.