Isparta'da Karne Dağıtım Töreni Yapıldı

Bu yıl Isparta da 1. öğretim yılı karne töreni Nazmiye Demirel İlköğretim Okulunda Yapıldı.

Yayınlanma:
Güncelleme: 28 Ocak 2011 12:39
Isparta'da Karne Dağıtım Töreni Yapıldı

Bu yıl Isparta da 1. öğretim yılı karne töreni Nazmiye Demirel İlköğretim Okulunda Yapıldı.

İlk defa öğrencilerden oluşan okul korosu tarafından İstiklal Marşı okundu. Öğrenciler şiirler okudu.

Vali Memduh Oğuz, 1. Dönem Karne dağıtımı töreninde vali ve öğrencilere hatiben yaptığı konuşmada şunları söyledi;

“ Isparta ilinde eğitim ve öğretimin Türkiye standartının üzerinde olduğunu biliyoruz. Daha önce görev yaptığım Budur ilinde de eğitim seviyesi Türkiye standartlarının üzerinde idi. Bu bölge hem öğrenciler hemde öğrenci velileri bakımından en şanslı bölgedir, ancak iyi ve güzelle yetinmemiz mümkün değil, daha güzeli ve mükemmeli aramak zorundayız, Isparta’da görev yaptığım sürece bu eğitim ve öğretim standartının daha yükseğe taşınması için Milli Eğitim camiası ile çalışmalarımız olacaktır.

Bundan sona okullara sadece törenler için değil daha sık ziyaretlerde bulunacağım, haberli habersiz köye okullarında ve diğer okullarda da denetimlerde bulunacağım. Bizim geleceğimizi yetiştiren bu camia ile daha yakından ilgilenilmeli ve eksiklikler giderilmelidir.

Öğrenci velilerine bende bir öğrenci velisi olarak bir şeyler anlatmak istiyorum, şimdi size diyorlar ki, zayıf alan öğrenceye şöyle davranın, iyi not alan öğrenciye de böyle davranın. tecrübeli, bir öğrenci velisi olarak şunu belirtmek istiyorum, çocuğunuzun okulla ve eğitimle ilgili durumu sadece dersten ibaret değildir ve biz çocuklarımızı birşeyler öğrensinler diye okula göndermiyoruz, atl yapısı itibari ile bilimsel konuları öğrensinler, genel kültür sahibi olsunlar ve topluma yararlı bilgili, saygılı birey olsunlar diye okula gönderiyoruz. Eskiden terbiye sözcüğü eğitim ve öğretim yerine kullanılırdı yani ilim sahibi yapmak ve eğitmek kullanılırdı.

Çocuğunuz bazı derslerde çok iyi sonuçlar almış olabilir ama önemli olan genel davranışının nasıl olduğudur. Kişiliğinin gelişmesi, iyi biri insan olması, arkadaşları ile münasebeti, sizlerle olan ilişkisi, aile içerisinden davranışları nasıl, okul kendisine bu anlamada olumlu katkılar sağlayabiliyor mu ? buna bir bakınız ve toplam bir not veriniz. Çocuğunuz bu namada okulda güzel bir şeyler kazanmışsa zaten karnesinin bir bölümü pekiyi demektir. Yani siz zayıf almış bir çocuğa kızmak yerine şu derslerin kötü ama sen çok karakterli bir çocuksun, sen bu yapınla eksikliklerini düzeltebilirsin diyerek çocuğunuza bu manada teselli verebilirsiniz. Kötü karne ile gelen çocuğa 2. dönem düzeltirsin demek yerine sen bunu yapabilecek kapasitedesin önemli olan buna inanman demek, sen yalan söylemiyorsun, arkadaşlarında iyi geçiniyorsun, çevrene saygılısın diyerek çocuğunuza bu yönde destek vermektir.

Bu söylediklerimi kendi çocuklarına uygulamış bir veli olarak söylüyorum ki çocuğunuzu ancak böyle teselli edebilir ve kazanabilirsiniz. Sağlık olsun diyerek başarı gelmez, önce tabi ki sağlık olsun ama mutlaka başarıda olsun.

Bugün geldiğimiz çağdaş medeniyet seviyesini bize hedef gösteren Atatürk’tür. Öğrencilerimizin konuşmalarında ve şiirlerinde onun güzel isminin anılması bizi son derece mutlu etmektedir” dedi.

Daha sonra Isparta Milli Eğitim İl Müdürü Tacettin Yılmaz, konuşma yaparak şunları söyledi:

“ 2010 – 2011 eğitim – öğretim yılının 1. dönemini tamamlamış bulunmaktayız. İl bazın da toplam 79.777 öğrencimiz ve 4900 öğretmenimiz yarı yıl tatiline girmektedir.

Tacettin Yılmaz velilere hitabende şunları söyledi: “ Çocuklarınız elinde karne ile eve gelecekler, çocuğunuzun karnesinde beklemediğiniz notlar olabilir, bizler anne – baba olarak çocuklarımızın sadece sevinçlerini değil, üzüntülerini de paylaşmak durumundayız. Unutmayalım ki HİÇBİR KARNE ÇOCUĞUMUZDAN DEĞERLİ DEĞİLDİR” dedi.

Son olarak Nazmiye Demirel İlk Öğretim Okulu Müdürü Halil Yurteri konuşmada okulu hakkında bilgi vererek, “9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel’in eşi Nazmiye Demirel tarafından 1994 yılında hizmete açılan okulumuz, ilk öğretim okulu sevginin ve bilginin paylaşıldığı bir kurumdur. Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu büyük önder Atatürk’e yaraşır bir nesil olmaya, Türkiye Cumhuriyetinin koruyucusu, laik, demokratik, çağdaş, yeniliğe açık geçleri yetiştirmek ilkemiz olmuştur.

Okulumuzda 1030 öğrenci eğitim ve öğretim görmekte olup, 2010 yılında 104 öğrenci mezun olmuştur. Mezunlarımızdan 18 tanesi Fen Lisesi, 44 tanesi Anadolu Öğretmen, 32 tanesi Anadolu Lisesi, 4 Anadolu Meslek Lisesi, 6 tanesi de klasik lisede öğrenim görme hakkı kazanmışlardır” dedi.

Yapılan konuşmalardan sonra okullarında dereceye girmiş olan başarılı öğrencilere, Vali Memduh Oğuz tarafından çeşitli hediyeler, başarı madalyaları ve plaketler verildi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.