Isparta'da KISKAÇ-10 Operayonu: Çok Sayıda Gözaltı Var

Isparta'da KISKAÇ-10 Operayonu: Çok Sayıda Gözaltı Var

Yayınlanma:
Isparta'da KISKAÇ-10 Operayonu: Çok Sayıda Gözaltı Var

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, aralarında Isparta’nın da bulunduğu 30 ilde 5 gün boyunca yürütülen 'Kıskaç-10' operasyonlarında 91 FETÖ üyesinin yakalandığını açıkladı.

Bakan Ali Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Emniyet Genel Müdürlüğü Terörle Mücadele Daire Başkanlığı, İstihbarat Başkanlığı, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Başkanlığı koordinesinde, FETÖ'ye yönelik İstanbul, Ankara (2), Kocaeli, Aydın, Van, Mersin, Edirne, İzmir, Antalya, Kütahya, Bursa, Samsun, Kayseri, Sivas, Denizli, Konya, Diyarbakır, Tekirdağ, Gaziantep, Isparta, Şanlıurfa, Kahramanmaraş, Mardin, Ağrı, Şırnak, Hatay, Eskişehir, Çanakkale, Manisa ve Afyonkarahisar’da FETÖ’ye yönelik eş zamanlı olarak düzenlenen 'Kıskaç-10' operasyonları yapıldığını belirtti.

Buna göre; 5 gündür yürütülen çalışma sonucu, 2009 Kamu Personel Seçme Sınavı sorularını usulsüzce ele geçirdiği tespit edilen, haklarında kesinleşmiş hapis cezası ve aranma kaydı bulunan, örgütün sözde askeri mahrem yapılanması, emniyet mahrem yapılanması ve güncel yapılanması içerisinde faaliyette bulunan, ByLock kullanıcısı ve ankesörlü telefonlarla birbirleriyle iletişim sağlayan 91 şüpheli yakalandı. Operasyonlarda çok miktarda Türk lirası, dijital materyal ve örgütsel dokümana el konuldu.

Operasyonları gerçekleştiren polisleri tebrik eden Bakan Yerlikaya, "FETÖ'cülere göz açtırmayacağız. Aziz milletimizin duası ve destekleriyle terör örgütleri ve onların iş birlikçilerinin nefeslerini keseceğiz" dedi.

Instagram'da bizi takip etmek için TIKLAYINIZ

Facebook'da bizi takip etmek için TIKLAYINIZ

X'de bizi takip etmek için TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.