Isparta'da Korona Virüsü Yok!

Sosyal Medya Yalancıları İş Başında! Her Şey Daha Fazla Hit İçin....

Yayınlanma:
Güncelleme: 28 Ocak 2020 15:03
Isparta'da Korona Virüsü Yok!

Isparta’da adeta Korona skandalı yaşanıyor. Bazı sosyal medya hesaplarında Isparta’da Korona virüsüne rastlandığı iddiaları vatandaşlarda paniğe neden oldu. Ne yazık ki bunu fırsat bilen bazı sözde internet haber siteleri de daha fazla hit almak adına bu yalanın yayılmasına sebep oldu.

Sosyal Medyada Isparta'da Korona Virisü başlığıyla dolaşan paylaşımların iç yüzüne Ajans32 ulaştı. Yaklaşık 15 gün önce iş seyahati için gittiği Çin'den gelen mermer ocağı işletmecisi, rahatsızlanıp, ateşi yükselince Meddem Hastanesi'ne başvurdu.

Prosedürler gereği, üst hatsane olarak SDÜ Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi'ne sevk edilen hasta, gerekli tüm tetkiklerin yapılmasının ardından Korona virüsüne rastlanmayarak taburcu edildi.
Öte yandan yetkililer toplum sağlığını riske atacak herhangi bir tehlikenin söz konusu olmadığını belirtti.

Biz de Ajans32 olarak, sosyal medya hesaplarından 'gazeteci' edasıyla toplumu tedirginliğe sevk edecek paylaşımları dikkate almamanızı ve konuyla ilgili tüm gelişmeleri an be an Ajans32'den takip edebileceğinizi belirtmek isteriz.

Öte yandan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Fethi Sekin Şehir Hastanesinde yaralı vatandaşları ziyaret ederken, korona virüs hakkında açıklamalarda bulundu.

Bakan Koca, şu ana kadar kesin, korona virüs tanısı alan hiçbir hasta olmadığını söyledi. Şüpheli olan hasta olduğunu belirten Bakan Koca, “Denizli’de olmuştu, Nevşehir’de olmuştu. İzmir’de aynı şekilde bir vakamız vardı, Konya’da olmuştu. Bu vakamız da ağırlıklı olarak H1, N1, pozitif olarak sonuçlandı. Dolayısıyla daha önce Aksaray dışında diğer illerde şüpheli olarak görülen vakalarımızdan hiç birisinin korona virüsünün olmadığını söylemek istiyorum" dedi.

Çin’de Korona Virüsü sebebiyle hayatını kaybedenlerin sayısı ise 110’a ulaştı.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.