Isparta'da Kripto Para Operasyonu

İzmir merkezli 17 ilde ünlü kripto varlık borsalarının internet sitelerini kopyalayarak vatandaşların kripto paralarını ele geçirerek 50 milyon TL'lik vurgun yapan 42 kişi gözaltına alındı.

Yayınlanma:
Isparta'da Kripto Para Operasyonu

İzmir Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, İzmir merkezli Adana, Aksaray, Ağrı, Aydın, Ankara, Antalya, Bursa, Isparta, İstanbul, Hakkari, Kırklareli, Kocaeli, Mersin, Muğla, Niğde ve Samsun’da, sahte internet sitesi üzerinden vatandaşların kripto paralarını ele geçiren kişilere yönelik operasyon düzenledi.

Şüphelilerin, ünlü kripto varlık borsalarının sitelerine benzer sahte internet siteleri açtıkları ve internet arama motorlarında en üst sıraya çıkardıkları, çeşitli sosyal medya hesapları ve internette ünlü borsaların isimlerini kullanıp ödül dağıtıldığı şeklinde reklam vererek, açtıkları internet sitelerine yönlendirdikleri saptandı.

Şüphelilerin, sahte siteye giriş yapmak için kullanıcı adı ve şifrelerini yazan kişilerin bilgilerini ele geçirdikleri, daha sonra vatandaşlara telefonla ulaşarak GSM onayı aldıkları ve bu yolla birçok kişinin kripto paralarını kendi yurt dışı hesaplarına gönderdikleri tespit edildi. Şüphelilerin, bu yöntemle toplam 50 milyon TL'lik vurgun yaptıkları belirlendi.

Operasyonda hakkında gözaltı kararı bulunan 64 şüpheliden 42'si gözaltına alındı.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
ASAYİŞ