Isparta'da Parkmetre Dönemi Başlıyor

Mimar Sinan Caddesi'nde 15 dakika aracını park eden 1 lira, 30 dakika park eden 2.5 lira, 45 dakika park eden 5 lira ve 1 saat park eden 10 lira ödeyecek. Bunun için belediye hemen yap-işlet-devret modeli ile ihale yapacak.

Yayınlanma:
Güncelleme: 23 Aralık 2010 10:44
Isparta'da Parkmetre Dönemi Başlıyor

1 Aralık 2010. Bu tarih Mimar Sinan Caddesi için önemli bir tarih olarak kayıtlara geçti. Şehrin bel kemiği olan caddede çift sıra parklar artık tarih oldu, çünkü araç parkına izin verilmemeye başladı.

Böylece trafiğin rahat akışı sağlandı. Aslında önemli bir adım da yayalar ve yaya güvenliği için atıldı. Cadde boyunca 3 yerden karşıdan karşıya geçiş için yaya geçitleri oluşturuldu. Tabi bu önlemler beraberinde sorunları da getirdi. Örneğin esnaf, iş yapamamaktan şikayet etti, taksi durakları müşteri sıkıntısı yaşadığını anlattı. Tüm bunlar dün öğleden sonra yapılan Genişletilmiş İl Trafik Komisyonu’nun 2.toplantısında ele alındı.

TOPLANTIYA KATILIM AZDI

Toplantıya başkanlık eden Vali Ali Haydar Öner, katılımın az olmasından yakındı önce. Daha önce 81 kişinin imzası ile alınan kararların uygulamasındaki aksaklıkların görüşülmesi için neden gelmediler diyen Vali Öner, “caddeyi araç parkına kapattık diye kıyameti koparanlar nerede? Varsa sorun çıkıp anlatsınlar” dedi.

ÜZÜM PAZARI ESNAFININ DİLEKÇESİ GÖRÜŞÜLDÜ

Caddede bulunan Üzüm Pazarı esnafı, uygulamanın işlerini yüzde 50 oranında azalttığını belirten dilekçe toplamasını dikkate alan Vali Öner, “220 esnafın talebi doğrultusunda bariyeri açtık” dedi.

OTOPARK SIKINTISI

Toplantıda otopark sıkıntısı daha doğrusu otopark kullanılmaması da gündeme geldi. Araç sahiplerinin aracını otoparka koymadığını söyleyen Vali Öner, Özel İdare eski binasının otopark yapılması teklifine de sıcak bakmadı ve bu binanın yerine modern bir bina yapılacağını söyledi.

PARKMETRE UYGULAMASI BAŞLATILACAK

Toplantının kararlar bölümünde araç parkına kısa süreli izin verilmesi kararı alındı. 15 dakika aracını park eden 1 lira, 30 dakika park eden 2.5 lira, 45 dakika park eden 5 lira ve 1 saat park eden 10 lira ödeyecek. Bunun için belediye hemen yap-işlet-devret modeli ile ihale yapacak.

DİĞER KARARLAR

Toplantıda ayrıca, Belediye İşhanı önündeki bariyerlerin sabit kalmasına, karşısındaki Üzüm Pazarı girişindeki, bariyerlerin ise kaldırılmasına karar verildi. Belirlenen noktalardaki bariyerlerin biran evvel modern görünüme kavuşturulması da karara bağlandı. Bu kararın alınmasında Emniyet Müdürü Ahmet Zeki Gürkan etkili oldu. Çünkü polis bariyerlerine ilerleyen günlerde ihtiyaç olacağına dikkat çekildi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum