Isparta’da Tanzim Satışa Gerek Yok

Isparta’da Tanzim Satışa Gerek Yok

Yayınlanma:
Güncelleme: 22 Şubat 2019 12:42
Isparta’da Tanzim Satışa Gerek Yok

Belediye Başkanı ve MHP Adayı Yusuf Ziya Günaydın, Fox TV’de katıldığı İsmail Küçükkaya ile Çalar Saat programında Ucuz Kent Isparta projesinden bahsetti. Bu projesini gerçekleştirdiğine değinen Günaydın, tanzim satışla ilgili soruya; “Tanzim kısmi çözüm olabilir. Onun adı zorlanma çözümüdür. Mecbur kalınınca bu yapılabilir. Biz şehrimizi ucuz kent yaptık. Isparta’da fiyatlar normalin altındadır. O yüzden Isparta’da tanzim satışa gerek yok” diye yanıt verdi.

Isparta Belediye Başkanı ve MHP Adayı Yusuf Ziya Günaydın dün Fox TV’de İsmail Küçükkaya ile Çalar Saat programının canlı yayın konuğu oldu. Küçükkaya’nın sorularını yanıtlayan Günaydın, Isparta’ya yaptığı hizmetleri de anlattı. Günaydın, Isparta’yı ucuz kent yaptıkları için tanzim satışa gerek olmadığını söyledi.

ISPARTA’DA NEDEN İTTİFAK YAPILMADI?
Cumhur ittifakın Isparta’dan neden tek bir aday göstermediği sorusunu yanıtlayan Günaydın, “Cumhur ittifakına çok saygılı davranış içerisindeyim. Genel başkanımız bana; ‘siz Isparta’ya öyle hizmetler verdiniz ki, Isparta halkı sizin bu hizmetleri en iyi şekilde fark eder. O yüzden size gerekli belediye başkanlığını tevdi edecek oyları verecektir’ dedi. O yüzden burada ittifaka gerek duyulmamış olabilir. Genel başkanımızın söylediği gibi ben de Isparta halkına çok güveniyorum. Halkımız fark etme ve şükran duygularını önemsiyor. Isparta Belediye Başkanlığından çok memnunum. Bir ara gittik ama sonra tekrar göreve seçildik” dedi.

HERHALDE BİZİM KAZANMA TADIMIZI GÖRMEK İSTİYORLAR
‘AK Parti neden adayını geri çekmedi’ sorusuna da Günaydın, “Herhalde bizim kazanma tadımızı görmek istiyorlar, ondan adaylarını çekmemiş olabilirler” dedi.

ISPARTA’MIZI DÜNYA ŞEHİRLERİ ARASINDA YER ALDIRMAK İSTİYORUM
Programda yaptığı hizmetleri de anlatan Günaydın, “Türkiye’de olmayanları başardık. Örneğin Isparta’da altyapı tamamen değişti. 15 bin dağıtılmış ızgaramız var, aynı zamanda tüm altyapı tesisleri değiştirildi. Üstüne de 1350 km dayanıklı asfalt döküldü. Şuanda hiçbir cadde ve sokağımızı su basmıyor. Isparta’mızı dünya şehirleri arasında yer aldırmak istiyorum. Altyapısı bitmeyen şehir, şehir değildir. Yeşili olmayan şehir, şehir değildir. Isparta’da bir insanımıza 5,5 ağaç düşüyor.

DAHA ÖNCE HAVAMIZ KİRLİYDİ AMA BUNU DÜZELTTİK
Küçükkaya Isparta’da sabah gezerken genzinin yandığını ifade ederek, hava kirliliği olup, olmadığını sordu. Günaydın bu soruya şu yanıtı verdi: “Türkiye’de ilk kez kömür laboratuvarı kuran biziz. Erzurum’dan Van’a kadar buraya kömür analizleri için örnekleri geliyor. Doğalgazda da ilerleme başladık. Daha önce havamız kirliydi ama bunu düzelttik. Şehrimizin etrafı dağlarla çevrili. Enversiyon olan bir memleketiz. Bu durum olduğu zaman hava akımı kesiliyor ve hava kirliliği oluşuyor.”

HİÇ MADDİ SORUNUMUZ YOK
Isparta Belediyesi’nin hiç maddi sorun yaşamadığına değinen Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günnaydın, “Çünkü 1’i 5, 10 yapan belediyeyiz. Biz milli ekonomiyi kullanıyoruz. Türkiye’nin en zengin ve belediye başkanı olduğumuzu söyleyebiliriz. Biz 630 trilyon borçla geldik şuanda 630 trilyon bütçesi olan bir belediyeyiz. Borcumuz kesinlikle yok” şeklinde konuştu.

BEKA ÖNEMLİ
Küçükkaya, Günaydın’a beka sorunu mu, geçim sorunu mu?’ diyen de sordu. Günaydın beka konusunun önemli olduğunu vurgulayarak, “ Vatan olmazsa millet olmaz. Bekaya önem veriyoruz. Genel başkanımız bu konuda hassasiyetini dile getiriyor. Halkımızın geçim sıkıntısı da var. Bu sorun çözülebilir, devlet bunun üzerine gidebilir” dedi.

ISPARTA’DA TANZİME GEREK YOK
Günaydın, tanzim satışlarla ilgili soruya da şu yanıtı verdi: “Tanzim kısmi çözüm olabilir. Onun adı zorlanma çözümüdür. Mecbur kalınınca bu yapılabilir. Benim Ucuz Kent Isparta projem var. Bunu hemen hemen başardım. Toplu taşımayı ucuzlattık. Suyumuz 10 yıl önce tonu 1 liraydı şimdi yine 1 lira. Pazarcı esnafımızdan tezgahları için alınan ücret 10 yıldır değişmedi. Biz para kazanmasını biliyoruz. Biz fabrikalar kuran bir belediyiz. Biz altyapıyı yaparken 6’da 1 fiyatına altyapımızı yaptık. Teknik olarak bir güce sahip belediyeyiz. Isparta’da fiyatlar normalin altındadır. O yüzden Isparta’da tanzim satışa gerek yok. Esnafımız çok değerli. Maalesef kapatan esnaflarımız var. Onlara da belediye olarak sahip çıkmaya çalışacağız.”

CANLI YAYINDA O YERİ İSTEDİ
Başkan Günaydın programda eski devlet hastanesinin yerinin Isparta Belediyesi’ne tahsis edilmesi için de ilgililere seslendi. Günaydın, “ Eski devlet hastanemiz yıkıldı. Burası güzel bir yer. Önce konut gibi başkan şeyler düşündüler. Bana göre çok yanlış . Oraya yeşil alan yapılması lazım, yer altı müzeler kurmak lazım. Ayrıca orayı turizme açmak lazım. Burası devletimizin arazisi. Buradan teklif ediyorum. Burayı Isparta Belediyesi’ne teslim edin. Burayı versinler bize yeşil alanlar yapayım, yeraltı müzesi yapayım, satış yerleri yapayım” dedi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum