Isparta'da Trafiğe Saygı Yürüyüşü Yapıldı

Isparta Emniyet Müdürü Ahmet Zeki Gürkan: Trafik kazası kader değil eğitimsizliktir.

Yayınlanma:
Güncelleme: 09 Mayıs 2011 12:59
Isparta'da Trafiğe Saygı Yürüyüşü Yapıldı

Foto Galeri İçin Tıklayınız...

Kara yolu ve trafik haftası dolayısıyla Isparta Endüstri Meslek Lisesi önünde başlayan saygı yürüyüşüne kurum ve kuruluşlar, sivil toplum örgütleri, öğrenciler ve emniyet mensupları katıldı, yürüyüş Cumhuriyet alanına kadar sürdü.

Cumhuriyet Akanında saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasından sonra çeşitli konuşmalar yapıldı.

Isparta Emniyet Müdürü Ahmet Zeki Gürkan Yaptığı konuşmada, Trafik kazası kader değil eğitimsizliktir diyerek şunları söyledi: “ Artık trafik yaşamı kolaylaştırmıyor, yaşamı zor hale sokuyor. Ülkemizde günde ortalama 600 trafik kazası meydana geliyor, her yıl 5000 – 6000 can kaybı meydana geliyor, bu kazalar sebebi alt yapı sorunları, eğitimsizlik, acil hizmetlerden kaynaklanıyor. Nesilleri iyi eğitmek lazımdır, trafik problemlerini çok iyi analiz edip, sorumluluk almak lazımdır. Doğanında korunması lazımdır. Trafik ailede eğitimle başlar, biz Isparta’da okul önlerinde gerekli tedbirleri aldık, öğrencilerimizi trafik konusunda bilgilendirdik, hiçbir öğrencimiz bu konuda mağdur olmamıştır. Kurumlar arasında diyaloğumuz iyidir, SDÜ İnşaat Mühendisliği bölümü trafik kazalarının sebeplerini araştırıp uygulama yapmaktadır. Isparta’da 2700 öğrenciye okullarında kurs verdik, her mahalleye giderek vatandaşlarımızı trafik konusunda eğittik, okul servis şöförlerini ve halk otobüsü şöförlerini eğittik, şehir de anket çalışmaları yaptık. Isparta’da trafik kazaları en az seviyededir, ancak bu kafi değildir yaptığımız ve yapacağımız çalışmalarla bu oranı daha da azaltmaya çalışacağız” dedi.

Daha sonra kürsüye gelen ve 3 yıl önce trafik kazasında tekerlikli sandalyeye mahkum olan Ramazan Şenol başından geçen trafik kazasını anlattı: “ Ben uykusuz ve yorgun olarak direksiyon başına geçtim, emniyet kemerini bağlamadım, kazadan sonra baktım ki yoğun bakımdayım, eğer emniyet kemerimi bağlasaydım az bir yarayla kazadan kurtulabilirdim. Vatandaşlarımıza emniyet kemerlerini mutlaka takmalarını ve trafikte dikkatli olmalarını tavsiye ediyorum. Ben artık çocuklarımı okula götüremiyorum. Benim yapmış olduğum hatayı sizler yapmayın” dedi.

Yapılan konuşmalardan sonra Isparta Yılın Şöförü seçilen Yavuz Ünsal’a Isparta Valisi Memduh Oğuz tarafından plaket verildi. Yavuz Ünsal, “27 yıldır hiçbir tarafik kazası yapmadığını söyleyerek, emniyet kemerini ger zaman taktığını” söyledi.

Daha sonra Isparta’da yılın polislerine Isparta Jandarma İl Komutanı Albay Ömer Uyan tarafından plaketleri verildi.

Plaket törenlerinin ardından temsili olarak alkollü araçla ratafiğe çıkan birinin kazası ve kurtarması canlandırıldı. Vatandaşlara çeşitli broşürler dağıtılarak trafik araç – gereçleri tanıtıldı.

Foto Galeri İçin Tıklayınız...

 

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum