Isparta’da Yaban Domuzları Üreticilerin Başına Bela Oldu

Isparta’da Yaban Domuzları üreticilerin başına bela oldu. Son olarak merkeze bağlı Deregümü köyünde görülen domuzlar sebze ve meyve bahçelerini adeta talan etti.

Yayınlanma:
Isparta’da Yaban Domuzları Üreticilerin Başına Bela Oldu

Isparta’da Yaban Domuzları üreticilerin başına bela oldu. Son olarak merkeze bağlı Deregümü köyünde görülen domuzlar sebze ve meyve bahçelerini adeta talan etti. Üretici Ferdi Aytekin, engelli haline rağmen domuzları bahçeden uzak tutmak için çaba gösterdiğini belirterek; “Ancak, tüm çabalarımıza rağmen domuzlar bahçelerimizi talan ediyor. Yetkililerden bu işe bir çare istiyoruz” dedi.

Isparta’daki üreticilerin son yıllarda Yaban Domuzları ile başı dertte. Zira, yaban domuzları mısır tarlasından, domates – biber tarlasına kadar tüm ürünlerin bulunduğu tarlalara girerek adeta yerle bir ediyor ve büyük zararlara yol açıyorlar.

AYTEKİN; “ÜRÜNLERİMİZİ DOMUZLARDAN KORUMAYA ÇALIŞIYORUZ”

Sebze ve Meyve bahçelerindeki ürünlerini korumak için adeta gece – gündüz nöbet tutar hale geldiklerini ifade eden Deregümü Köyü Sakinlerinden Ferdi Aytekin; “Köyümüz son zamanlarda yaban domuzlarının istilasına uğramış durumda. Yaban domuzlarının zarar verdiği tarla ve bahçelerden ürün alamaz hale geldik. Lahanadan domatese, biberden meyve ağaçlarına kadar her bölgede yetiştirilen tüm ürünlere zarar veren yaban domuzlarına karşı nöbet tutmaya başlayacağız artık.

“YABAN DOMUZLARININ SAYISI HER GEÇEN YIL ARTIYOR”

Eskiden, dağ yamaçlarındaki köylere kadar inen domuzlar artık tamamen ovada olan köyümüze kadar gelmiş durumdalar. Köyümüz sınırları içinde domuzların büyük zarar verdiği bahçemden ürün alamaz hale geldim. Zira, yaban domuzları tarlalarda ne ekili ise hemen hemen hepsine zarar veriyor. Bu yaban domuzlarının sayısı ize son yıllarda giderek artmaktadır. Dolayısıyla tehlikenin boyutları da önlenemez duruma gelmektedir.

“BİR AN ÖNCE ÖNLEM ALINMALIDIR”

Malum olduğu üzere bizlerin tek geçim kaynakları üreticilik. Yaban domuzlarının neden olduğu sorun karşısında ciddi ürün kaybı ile mağduriyet yaşamaktayız. Yetkililerden bu soruna bir an önce önlem alınması çağrısında bulunuyoruz” dedi.

Isparta’da Yaban Domuzları üreticilerin başına bela oldu

Isparta’da Yaban Domuzları üreticilerin başına bela oldu

Isparta’da Yaban Domuzları üreticilerin başına bela oldu

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum