Isparta'da Yeni Bir Alabalık Türü Keşfedildi

Isparta'da Yeni Bir Alabalık Türü Keşfedildi

Yayınlanma:
Isparta'da Yeni Bir Alabalık Türü Keşfedildi

Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi Eğirdir Su Ürünleri Fakültesi Öğretim Üyelerinden Prof. Dr. Fahrettin KÜÇÜK, Doç. Dr. Salim Serkan GÜÇLÜ, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi (Rize) akademisyenlerinden Prof. Dr. Davut TURAN, Doç. Dr. Gökhan KALAYCI ve Dr. Öğr. Üyesi Münevver ORAL;

Akdeniz Bölgesi’ndeki doğal alabalıkların morfolojik-moleküler revizyonu, yayılış alanları ve korunma durumları ile ilgili birlikte yürüttükleri çalışmalar sonucunda; tip lokalitesi Aksu Çayı-Isparta (Köprüçay Nehri) olan, Salmonidae (Alabalıklar) familyasından, yeni bir balık türü tanımladılar.

Yeni tür ile ilgili makale; Berlin Doğa Tarihi Müzesi’nin desteklediği “Zoosystematics and Evolution" (Q1) dergisinde yayınlandı. Araştırma ekibince tanımlanan türe, Türkiye ihtiyoloji (balık bilimi) bilimine yaptığı büyük katkılarından dolayı, Hacettepe Üniversitesi Fen Fakültesi Biyoloji Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Fitnat Güler EKMEKÇİ’nin adı verilerek, "Salmo ekmekciae" olarak isimlendirildi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.