Isparta’da Yeni Mahkemeler Kuruldu

Bölgelerin coğrafî durumları, yargı çevreleri ve iş yükü dikkate alınarak yapılan değerlendirmeler sonucunda, Isparta’ya yeni mahkemeler kuruldu.

Yayınlanma:
Isparta’da Yeni Mahkemeler Kuruldu

Mahkemelerde ihtisaslaşmanın sağlanması, vatandaşların adalet hizmetlerine erişiminin kolaylaştırılması ve yargılamaların makul sürede sonuçlanması amacıyla Isparta’da yeni mahkemeler kuruldu.

2024 yılında yargının etkinliğinin ve verimliliğinin artırılmasına ilişkin 1 Sayılı Cumhurbaşkanlığı Teşkilatı Hakkında Cumhurbaşkanlığı Kararnamesinin 38 inci maddesinin 1/a bendi uyarınca yapılan çalışmalar çerçevesinde; adalet hizmetlerine erişimin kolaylaştırılması, ihtisaslaşmanın sağlanması ile adil, isabetli ve doğru kararlar verilmesi, yargılamaların makul sürede sonuçlanması amacıyla bölgelerin coğrafî durumları, yargı çevreleri ve iş yükü dikkate alınarak yapılan değerlendirmeler sonucunda, Hâkimler ve Savcılar Kurulunun olumlu görüşü ile; Isparta 5 ve 6. Asliye Hukuk Mahkemeleri, Isparta 2. Aile Mahkemesi, Isparta 3. İş Mahkemesi ve Isparta 4, 5 ve 6. Sulh Hukuk Mahkemeleri kuruldu.

Kurulan Mahkemeler, Hakimler ve Savcılar Kurulu tarafından faaliyete geçirilecek.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.