‘Isparta’daki Cumhur İttifakı Ben Aday Olduktan Sonra Bozuldu’

‘Isparta’daki Cumhur İttifakı Ben Aday Olduktan Sonra Bozuldu’

Yayınlanma:
Güncelleme: 22 Şubat 2019 10:52
‘Isparta’daki Cumhur İttifakı Ben Aday Olduktan Sonra Bozuldu’

Fox TV’de İsmail Küçükkaya ile Çalar Saat programının canlı yayınına katılan İYİ Parti Isparta Belediye Başkan Adayı Gökmen Hakkı Gökmenoğlu, kendi adaylığı açıklanmadan önce MHP ile AK Parti’nin Isparta’da ittifak yaptığını ancak adaylığının açıklanmasının ardından bu ittifakın bozulduğunu ileri sürdü. Gökmenoğlu, “Ben aday olmadan önce burada ittifak vardı. Biz aday olduktan 3-4 gün sonra ittifakları bozuldu ve aday çıkardılar. Onların nazarında biz güçlü müyüz bilmiyoruz ama uzun süredir sahadayım, halkımız bizi çok seviyor, çok güçlüyüz” dedi.

FOX TV, İsmail Küçükkaya ile Çalar Saat Programını dün Isparta’dan gerçekleştirdi. Yerel seçimler öncesinde şehirlerin nabzını tutmaya çalışan Küçükkaya programı Etnografya Halı ve Kilim Müzesi’nden canlı olarak yaptı. Programının ilk konuğu İYİ Parti Isparta Belediye Başkan Adayı Gökmen Hakkı Gökmenoğlu oldu. Küçükkaya, Gökmenoğlu’na yerel seçimlere ilişkin sorular yöneltti.

BİZ ADAY OLDUKTAN 3-4 GÜN SONRA İTTİFAKLARI BOZULDU
Programda soruları yanıtlayan Gökmenoğlu, kendisinin adaylığının açıklanmadan önce Isparta’da Cumhur İttifakının ortak adayı olduğunu ileri sürdü. Gökmenoğlu, “Biz aday olduktan 3-4 gün sonra ittifakları bozuldu ve aday çıkardılar. Onların nazarında biz güçlü müyüz bilmiyoruz ama uzun süredir sahadayım, halkımız bizi çok seviyor, çok güçlüyüz” dedi.

HER GÖRÜŞTEN OY İSTİYORUZ
Küçükkaya’nın ‘CHP size oy verecek mi?’ sorusuna ise Gökmenoğlu, “Tabi verecekler. CHP ile İYİ Parti ittifak yokken Isparta’da komik şeyler yaşandı. Burası demokrasinin kalesi. Ben aday olduğumda cumhur ittifakının tek adayı vardı sonra ikiye bölündü. Daha CHP ile İYİ Parti genel merkezleri ittifak yapmadan CHP İl Başkanı biz Gökmenoğlu’nun üzerinde ittifakız dedi” şeklinde yanıt verdi.

BENİM OLMAZSA OLMAZIM ATATÜRK
Gökmenoğlu, ‘kendinizi Atatürkçü mü yoksa merkez sağcı olarak mı tanımlıyorsunuz?’ sorusu üzerine “Benim olmazsa olmazım Atatürk. Ben bu şehirde herkesten oy istiyorum. AK Partili, CHP’li MHP’li Demokrat Partili, Saadet Partililerden oy istiyorum. Ben insanı öncelikle insan olduğu için seviyorum. Siyasete renk getirmek istememin sebebi de budur. Ben şehrime adaleti, temiz, berrak siyaseti ve hesap verilebilirliği getirmek istiyorum. Artık belediye başkanının bir makam aracı, koruması olmayacak” dedi.

PROJELERİNİ ANLATTI
Programda projelerinden de bahseden Gökmenoğlu, şöyle konuştu: “Gül şehrinde bir akredite merkezimiz yok. Bu merkez bir patent merkezi. Dünyanın neresinde kozmetik ürünü olursa buradan akredite alabilecek. Gülümüzün ileri gidebilmesi, kozmetiğimizin gelişebilmesi için akredite merkezini kurmamız lazım. Bunu Gülbirlik genel müdürümüzle konuştuk, sıcak baktı. Burada elmamız var. Sayın Cumhurbaşkanımız 400 bin ton elmanın tanzimde satılacağını söyledi. Tanzimde satarak olmaz. Burada elmanın ununu yapmak lazım. Dünyanın bu alanda birinci üreticisi Çin. Ardından Arjantin geliyor. Bir çuval undan 225 ekmek çıkarken elma unundan 350 ekmek çıkıyor. Avrupa artık glütensiz olduğu için elma unu kullanıyor. Gelin burada elma unu fabrikası kuralım. Tanzimde satışlar geçici çözümdür. Isparta’da domatesimiz var, salça fabrikası kuralım.”

KOOPERATİF KURACAĞIZ
Gökmenoğlu anlattığı projeleriyle ilgili Küçükkaya’nın ‘Belediye başkanı seçilirseniz bunu nasıl canlandırırsınız?’ sorusuna da şu yanıtı verdi: “Kooperatifçilik kuralım. Gazi Mustafa Kemal Atatürk yüzlerce fabrika kurdu, biz sata sata bitiremedik. Devletin işi soğan, patates satmamalı. Bizim üretmemiz lazım. Biz üreteceğiz. Koltuğa oturunca kooperatifleşmeye başlayacağız. Gül, elma, domates ve erişteyle ilgili kooperatif kuracağız. Bunu yapmadan Isparta’yı şaha kaldıramayız. Isparta yaşanabilir şehirse bu rahmetli 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel sayesindedir. Dökülen asfaltlar sayesinde bu olmamıştır.

PROJELERİMİZİ NOTERDEN TASDİKLETTİK
Farklı bir vizyonla geliyoruz. Biz ulaşım ucuz olsun dedik, indirim geldi. Kapalı durak dedik kapalı duraklar geldi. Trafiği sinyalizasyonla çözeriz dedik, sinyalizasyon geldi. Şehirde camilerdeki tuvaletler neden kapalı dedik onlar açıldı. Bugün hangi siyasetçi vaatlerini noterden tasdikledik. Biz 32 projemizi noterden tasdik ettirdik. Toplamda 140 projemiz var.”

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum