Ispartalılar Tanzim Satış Noktası İstiyor

Ispartalılar Tanzim Satış Noktası İstiyor

Yayınlanma:
Güncelleme: 23 Şubat 2019 13:23
Ispartalılar Tanzim Satış Noktası İstiyor

Vatandaşlar, halk pazarlarında sebze ve meyve fiyatlarının çok yüksek olduğunu belirterek; “Bu fiyat diktasını kırmak için sayın Cumhurbaşkanımız Tanzim Satış uygulaması getirdi. Bu uygulamanın Isparta’da da yapılmasını istiyoruz. Çünkü, pazardaki bu pahalılığı ancak Tanzim Satışlar bitirir” dediler.

Sebze ve meyve fiyatlarındaki yükselişin önüne geçmek için geçtiğimiz günlerde ilk etapta iki ilde devreye konulan ‘Tanzim Satış’ noktaları uygulamanın başladığı illerde fiyatları yarı yarıya aşağı çekti. Ancak içinde Isparta’nın da bulunduğu birçok ilde fahiş fiyatlar halâ devam ediyor. Bunun en bariz örneği dün Isparta’nın en büyük semt pazarlarından olan ve Yedişehitler Mahallesinde kurulan Cuma Pazarında kendini gösterdi.

‘TANZİM SATIŞ’ NOKTALARININ
ISPARTA’DA DA UYGULANMASINI İSTİYORUZ”
Ispartalı vatandaşlar, ‘Tanzim Satış’ noktalarının Isparta’da da uygulanmasını istiyor. Bilindiği gibi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, geçtiğimiz hafta düzenlediği bir mitingde, “Pazardaki fiyatlar için gerekirse ayar çekeceğiz. Belediyelerimiz vasıtasıyla tanzim satış yapabiliriz” açıklamasında bulunmuştu. Bu açıklamanın ardından Ankara ve İstanbul’da büyükşehir belediyesi yetkilileri harekete geçerek 100’e yakın bölgede tanzim satış çadır ve mobil araçları kurarak satış yapmaya başlamıştı. Ancak bu iki ildeki tanzim satışlar diğer illerdeki fahiş fiyatlara engel olmadı ve diğer illerde sebze ve meyveler yüksek fiyattan satılmaya devam ediyor. Bu nedenle vatandaşlar konuya tepkili.

“BU FIRSATÇILARA AMAN VERİLMESİN”
Ankara ve İstanbul'da başlatılan tanzim satış noktalarının sayılarının artırılarak Isparta dahil diğer illerde de kurulmaya başlaması gerektiğini vurgulayan vatandaşlar; “Bilindiği gibi geçtiğimiz Ağustos ayından bu yana ülkemizde kur artışından dolayı fiyatlar arttı. Bunu fırsat bilen bazı kesimler fiyatları afaki düzeyde yükseltti. Buna rağmen biz vatandaşların alım gücü azaldı. Buna bir de son zamanlarda pazarlarda aşırı derecede artan fiyatlar eklenince bizler perişan olduk. Hiçbir şey alamaz olduk.

“HALK PAZARLARI SIKI BİR
ŞEKİLDE DENETLENSİN”
İlk olarak iki büyük şehirde kurulup daha sonra diğer illere de yayılan bu Tanzim satış noktalarının Isparta’da da kurulmasını istiyoruz. Fiyatlar çok yüksek ve bizim alım gücümüz düştü. Eğer bu proje uzun vadede olur ve Isparta’da uygulanırsa vatandaşlar olarak bizlerin alım gücü artacaktır. Dolayısyıla, bu Tanzim Satışlar sadece Ankara ve İstanbul değil 81 ilde uygulanmalıdır. Özellikle Isparta’da vatandaşların alım gücü çok düştü fiyatlar çok yüksek bu uygulamanın bir an önce Isparta’da gerçekleşmesi gerektiğini düşünüyoruz. Eğer bu uygulama ilimizde başlarsa tanzim satışları vatandaşlar olarak bizim bütçemize önemli katkı sağlayabilir. Eğer, Tanzim satışlar noktaları Isparta’da kurulmayacaksa o zaman halk pazarları sıkı bir şekilde denetlenmelidir. Yoksa, halk pazarlarındaki yüksek fiyatlar başka türlü düşmez.

“PAZARDA SEBZE VE MEYVEYİ 3 KİLO
ALACAĞIMIZA 1 KİLO ALABİLİYORUZ”
Pazardaki sebze ve meyve fiyatlarının yüksek olmasından dolayı istediğimiz ürünü alamıyoruz. Soğanın fiyatı 5 TL’ye, Patatesin fiyatı 6 TL’ye dayanmış durumda. Dolayısıyla şuanda sebze ve meyve pazarında fiyatlar çok yüksek. Eğer bu uygulama Isparta’da da gerçekleştirilirse insanlarımız bir nebzede olsa rahatlayacak. Şuanda bir sebze veya meyveyi üç kilo alacağımız yerde 1 kilo alabiliyoruz. Eğer bu uygulama uygulanır ve denetlemeleri şuan ki gibi devam ederse vatandaşa katkısı büyük olur.

“YETKİLİLERDEN SORUNA
ÇARE BULMASINI BEKLİYORUZ”
Çünkü pazarlardaki fiyatlar çok yüksek ve isteğimiz şeyi almaya bütçemiz yetmiyor. Televizyonu izliyoruz Ankara ve İstanbul’da ki vatandaşlar fiyatların düştüğünü söylüyorlar aynı fiyatların Isparta’da da olmasını istiyoruz. Pazara çıkıyoruz yüz lira ile bir iki Poşet alıp dönebiliyoruz. Fiyatlar çok yüksek bütçe ise kısıtlı temel ihtiyaçlarımızı dahi karşılayamıyoruz başta sayın Cumhurbaşkanımız olmak üzere yetkililerden bu duruma çare bulmalarını istiyoruz” dediler.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum