Ispartalının Psikolojisi Günden Güne Bozuluyor

Isparta Sağlık İl Müdürlüğü Psikolojik Danışma Merkezi’ne 2010 yılında 2 bin 734 kişinin başvurduğu belirtildi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 02 Şubat 2011 18:37
Ispartalının Psikolojisi Günden Güne Bozuluyor

Isparta Sağlık İl Müdürlüğü Psikolojik Danışma Merkezi’ne 2010 yılında 2 bin 734 kişinin başvurduğu belirtildi. Başvurular arasında intihar girişimi, depresyon, aile içi iletişim bozukluğu, kardeş kıskançlığı, evlilik öncesi danışmanlık ve cinsel taciz gibi konular ön plana çıkıyor.

Isparta Sağlık İl Müdürü Dr. Süleyman Önal, merkezin çocuk, genç ve yetişkinlere hizmet verdiğini söyledi. Önal, 246 kişiye ergenlik eğitimi, 290 kişiye evlilik öncesi danışmanlık eğitimi, bin 225 kişiye çocuk gelişimi eğitimi, 16 ilköğretim öğrencisine ve 50 lise öğrencisine sınav stresi ve motivasyon konulu bireysel terapiler, 19 kişiye madde bağımlılığı konusunda psikolojik destek hizmeti verildiğini belirtti. Önal, 215 kişiye intihar girişimi sonrası psikolojik destek hizmeti verilirken, 390 kişiye depresyon konusunda danışmanlık hizmeti, 270 kişiye de diğer sağlık problemleri konusunda destek ve danışmanlık hizmetleri verildiğini kaydetti.

Psikolojik Danışma Merkezi’nin çocuklara yönelikte çalışmalar yaptığını hatırlatan Önal, 2010 yılı içinde bin 125 çocuğa gelişim danışmanlığı konusunda hizmet verildiğini ifade etti. Önal, “Başvurular arasında davranış bozukluğu, kardeş kıskançlığı, motivasyon eksikliği, gece terörü, konuşma bozukluğu, dikkat dağınıklığı, özgüven eksikliği, tırnak yeme, okul uyumsuzluğu, fobi, anne-baba kaybı ve hiperaktivite konularında hizmet verildi.” dedi.

Gençlere ergenlik psikolojisi hizmeti de verildiğini belirten Önal, 236 kişiye aile içi iletişim bozukluğu, 54 kişiye evlilik öncesi danışmanlık, 66 kişiye sınav stresi, 19 kişiye madde bağımlılığı, 215 kişiye intihar girişimi ve 390 kişiye depresyon için danışmanlık hizmetinde bulunulduğunu anlattı.

Psikolojik Danışma Merkezine diğer sebepler için 270 kişinin başvuruda bulunduğunu kaydeden Önal, bunların yetişkin özgüven eksikliği, anne-baba kaybı, cinsel taciz, spastik özürlülük, kronik hastalıklar ve panik atak rahatsızlıkları konusunda hizmet aldıklarını vurguladı.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.