Isparta’mızın Geleceği Üretmekten Geçer

Isparta’mızın Geleceği Üretmekten Geçer

Yayınlanma:
Güncelleme: 07 Şubat 2019 20:42
Isparta’mızın Geleceği Üretmekten Geçer

Isparta Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın ve beraberindekiler ITSO’yu ziyaret etti.

Başkan Günaydın, Türkiye’nin tek üretken belediyesi olduklarını söyleyerek işadamlarına açık çek verdi. Günaydın, ITSO öncülüğünde bir şirket kurulması isteğini yineleyerek “Kuracağınız şirkete istediğiniz kadar maddi katkıda bulunmak istiyorum yani belediyeyi de ortak etmek istiyorum. Isparta’mızın ve Türkiye’mizin geleceği üretmekten geçiyor. Üretmezsek ihracatta olmaz. Yangın bir kıvılcım ile başlar ve sonra büyür” derken fizibilite çalışmaları tamamlanan ikinci bims blok fabrikasının yapımına da başlanacağını duyurdu.

Isparta Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın beraberinde, MHP İl Başkanı Nail Bayram, Merkez İlçe Başkanı Gürsan Taştekin, belediye meclisi üyelerinden oluşan 75 kişilik bir gurupla, Isparta Ticaret ve Sanayi Odasına (ITSO) ziyarette bulundu. Başkan Günaydın, ITSO’ya girişinde Yönetim Kurulu Başkan Vekili Mustafa Tutar, Meclis Başkanı Osman Şahlan ve yönetim kurulu üyeleri tarafından karşılandı.

Türkiye’nin tek üretken belediyesiyiz
Isparta Belediyesinin yaptığı çalışmalarla her zaman Türkiye örnek bir il olduğunu aktaran Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, belediye olarak çok önemli çalışmalar gerçekleştirdiklerini ve üretken bir belediye olduklarını ifade etti. Günaydın, “Isparta Belediyesi, fabrikalar kuran üreten, ürettiğini satan, gece-gündüz çalışan ve Türkiye’ye örnek bir belediyeyiz. Türkiye’de tek üretken belediye Isparta Belediyesidir” dedi.

ITSO’nun öncülük etmesini arzu etmiştim
Ticaret ve Sanayi Odasını her başlangıçta ziyaret ettiğini ve ilk söylediğinin Türkiye’nin üretmeye ve üretkenliğe mecburiyeti olduğunu hatırlatan Başkan Günaydın, “Ticaret ve Sanayi Odalarımız her zaman ve her yerde üretmeye yönelik çok ciddi çalışmalar yapmak zorundadır. Ticaret ve Sanayi Odamızın bir şirket veya anonim ortaklık kurmasını ve birkaç fabrikada halk ortaklığıyla öncülük etmesini geçmişte de arzu ettim. Böyle bir konu gerçekleşmiyor. Hepimiz üretmeye yönelik çalışmak zorundayız. Yüce Atatürk üretmeyen toplumlar kaybetmeye mahkumdur demiştir. Türkiye maalesef tüketim toplumu haline gelmiştir. Üretken toplum halinden uzaklaşmıştır” görüşlerinde bulundu.
Isparta Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın, ITSO ziyaretinde yaptığı değerlendirmede şu görüşlerde bulundu:

Üretmezsek ihracatta olmaz
“Hatta yatırım yapılmayıp paralar da bankalarda bekletiliyor. Bunlar yanlış ülkemizin de zor duruma gireceği aşikardır ve şuanda zorlanmalar, belirtiler başlamıştır. Şuan iller bankası gibi kuruluşlarda, yatırımlara ve belediyelere teşvik etmesi konusunda da bir çalışma yoktur. Bundan kurtulma yönü yalnız üretmektir, üretmezsek ihracatta olmaz.

Kuracağınız şirkete belediyemizi de ortak etmek istiyorum
Ticaret ve Sanayi Odamız öncülüğünde derhal bir şirket kurulması gerekiyor. Ülkemizin en kötü en zor zamanında bu çalışmaları yapmak zorundayız. Bu yapıldığı takdirde de ben belediye başkanı olarak, belediye olarak, daha öncede bu cümleleri ifade ettiğim gibi, bir kere daha ifade etmek istiyorum, kurmuş olduğunuz şirkete istediğiniz kadar maddi katkıda bulunmak istiyorum yani belediyeyi de ortak etmek istiyorum. Bunun hemen çalışmaları başlanmalıdır. Isparta’mızın ve Türkiye’mizin geleceği için hangi üretimin yapılacağına karar verilip yapılmasını önermiştim. Ama bununla ilgili hiçbir konu gelişmedi. Ben bunu yapsa yapsa ticaret odası ve belediye de bunu desteklerse bunun olması çok kolay ve mümkündür.



Yangın bir kıvılcım ile başlar ve sonra büyür
Bu kuracağınız şirketler ortaklık içerisinde holdinglere dönüşür. Yangın bir kıvılcım ile başlar ve sonra büyür. Bu kıvılcımda da ne istenirse, en büyük maddi etkeni de belediye karşılayacak. Ben bunu her zaman söylüyorum. Bunu yapamıyoruz. Buradan da bu konuyu belirtmek istedim.

İkinci fabrika kuruluyor
Isparta Belediyesi olarak özel sektörün üstünde üretim yapan bir belediyeyiz, bir fabrika daha kurma hazırlığı içerisindeyiz. Halbuki bana ‘belediyenin üretmekle ne alakası var?’ ‘ne fabrikası kuruyor?’ ‘belediye fabrika mı kurar?’ diyorlar. Atatürk’ün sözünü bilmeyenler bize bu lafı ediyorlar. Belediye gücü yettikçe her konuya hizmet verdiği gibi üretime de hizmet verir. İkinci bir fabrika kurmak için hazırlık ve fizibilite çalışmaları tamamlandı. Tekrar mevcut bims fabrikamızın yeri zemini her tarafı hazır, ikinci bir fabrika daha kuracağız. Misafirperverliğiniz için tekrar teşekkür eder, başarılar dilerim“

Ortak payda Isparta
ITSO Yönetim Kurulu Başkan Vekili Mustafa Tutar, ziyaretten duyduğu memnuniyetini ifade ederek, oda ile ilgili bilgilendirmede bulunarak, Isparta’ya hizmet eden bir kuruluş olduklarından bahsetti. Tutar, “İllerde halkına huzurlu ve refah içinde yaşam sağlaması belediyelerin görevi olduğunu düşünerek aynı zamanda ekonomik gelişmelerin il menfaatlerine dönüştürülmesinin de ticaret ve sanayi odasının görevi olduğunu düşünüyorum” derken ortak paydalarının Isparta olduğunu kaydetti. Isparta menfaatine olan tüm projelerde gerek öncü gerekse destekçi olmaya her zaman hazır olduklarını dile getiren Tutar, “31 Mart seçimlerinde tekrar aday olduğunuzu belirtiniz bu konuda başarılar diliyor ve odamıza tekrar hoş geldiniz der saygılar sunarım” ifadelerinde bulundu.

Isparta menfaati söz konusu
Başkan Günaydın’ın şirket kurulması ve üretim çağrısına Tutar, “Şirketle birlikte belki bir kooperatif üzerinden sektör belirlenerek gidilebilirse hem bunu tabana da yayabiliriz başkanım. Bu şekilde de bir çalışma yapalım. Şirket konusunda da sektör belirlersek, onun üzerinden bir çalışma yapıp sizlerle paylaşırız. Sonuçta Isparta menfaati söz konusu olacak. Hem öncüsü, hem destekçisi oluruz, birlikte olmuş oluruz. Isparta paydaşında her şeyde bundan sonra birlikte oluruz. Kooperatif olursak da bunun kurucuları ticaret odası, belediye olur, bunu da halkımıza yayabiliriz” görüşlerinde bulundu.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.