Isparta’nın %66,5’i Çekirdek Aileden Oluşuyor

TÜİK’in verilerine göre Isparta'da çekirdek ailelerden oluşan hanehalklarının oranı yüzde 66,5 olarak gerçekleşirken, tek kişilik hanehalklarının oranı ise yüzde 18,3 oldu. Geniş ailelerden oluşan hanehalklarının oranı da yüzde 13.

Yayınlanma:
Güncelleme: 12 Mayıs 2016 09:16
Isparta’nın %66,5’i Çekirdek Aileden Oluşuyor

2015 Yılı İstatistiklerle Aile Antalya, Isparta ve Burdur İli sonuçlarını TÜİK Antalya Bölge Müdürü Abdi Öncel açıkladı.

Ülkemizdeki hanehalklarının yüzde 66,9’unun çekirdek ailelerden oluştuğunu dile getiren Öncel, “Ülkemizde, Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemi, 2015 sonuçlarına göre, çekirdek ailelerden oluşan hanehalklarının oranı %66,9'dur. Tek kişilik hanehalklarının oranı ise %14,4’tür. Birden fazla çekirdek aile veya en az bir çekirdek aile ile çekirdek aile üyesi olmayan en az bir kişiden oluşan aile olarak tanımlanan geniş ailelerden oluşan hanehalklarının oranı %16,5'tir. Çekirdek aile bulunmayan hanehalklarının oranı ise %2,2'dir” dedi.

ÇEKİRDEK AİLE BULUNMAYAN HANEHALKLARININ ORANI YÜZDE 2,2

Batı Akdeniz Bölgesi’ndeki illerle ilgili istatistiki bilgileri paylaşan Öncel, şunları söyledi: “Isparta'da çekirdek ailelerden oluşan hanehalklarının oranı %66,5'dir. Tek kişilik hanehalklarının oranı ise %18,3’dir.  Geniş ailelerden oluşan hanehalklarının oranı %13,0'tür. Çekirdek aile bulunmayan hanehalklarının oranı ise %2,2'dir.Antalya'da çekirdek ailelerden oluşan hanehalklarının oranı %67,6'dır.

Tek kişilik hanehalklarının oranı ise %16,1’dir.  Geniş ailelerden oluşan hanehalklarının oranı %13,4'tür. Çekirdek aile bulunmayan hanehalklarının oranı ise %2,9'dur.Burdur'da çekirdek ailelerden oluşan hanehalklarının oranı %66,5'dir. Tek kişilik hanehalklarının oranı ise %19,7’dir.  Geniş ailelerden oluşan hanehalklarının oranı %12,1'dir. Çekirdek aile bulunmayan hanehalklarının oranı ise %1,7'dir. 

ISPARTA'DA, TEK KİŞİLİK HANEHALKLARINDA YAŞAYAN NÜFUSUN ORANI%5,8

Ülkemizde nüfusumuzun %4'ü tek başına yaşamaktadır. Ülkemizde, nüfusumuzun %63,9'u çekirdek aileden oluşan hanehalklarında, %27,6'sı geniş ailelerden oluşan hanehalklarında ve %1,5'i ise çekirdek aile bulunmayan hanehalklarında yaşamaktadır. Tek kişilik hanehalklarında yaşayan nüfusun oranı ise %4'tür. Isparta'da, tek kişilik hanehalklarında yaşayan nüfusun oranı ise %5,8'tir. Antalya'da, tek kişilik hanehalklarında yaşayan nüfusun oranı ise %4,9'dur.Burdur'da, tek kişilik hanehalklarında yaşayan nüfusun oranı ise %6,5'dir.

 TOPLAM HANE HALKLARININ; %1,6'SI BABA VE ÇOCUK

Ülkemizde hanehalklarının %7,8'inde yalnız ebeveyn ve çocuklar yaşamaktadır. Ülkemizdeki toplam hanehalklarının %7,8'inde yalnız ebeveyn ve çocuklar yaşamaktadır. Toplam hanehalklarının; %1,6'sı baba ve çocuklarından, %6,2'si ise anne ve çocuklarından oluşmaktadır. Nüfusumuzun ise %1,1'i baba ve çocuklarından oluşan hanehalklarında yaşarken, %4,6'sı anne ve çocuklarından oluşan hanehalklarında yaşamaktadır.

ISPARTA’DAKİ HANEHAKLARININ YÜZDE 6,7’Sİ EBEVEYN VE ÇOCUKLAR

Isparta'da toplam hanehalklarının %6,7'sinde yalnız ebeveyn ve çocuklar yaşamaktadır. Toplam hanehalklarının; %1,5'i baba ve çocuklarından, %5,1'i ise anne ve çocuklarından oluşmaktadır.Antalya'da toplam hanehalklarının %8,0'ında yalnız ebeveyn ve çocuklar yaşamaktadır. Toplam hanehalklarının; %1,7'si baba ve çocuklarından, %6,3'ü ise anne ve çocuklarından oluşmaktadır.Burdur'da toplam hanehalklarının %5,8'inde yalnız ebeveyn ve çocuklar yaşamaktadır. Toplam hanehalklarının; %1,3'ü baba ve çocuklarından, %4,5'i ise anne ve çocuklarından oluşmaktadır.”

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.