Isparta’nın Demirleri

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği, İnşaat Mühendisleri Odası, Isparta Temsilciliği kuruluşunun 68. Yılında meslekte 25. 40. ve 50. Yılı dolduran üyeleri için plaket töreni ve kokteyl düzenledi.

Yayınlanma:
Isparta’nın Demirleri

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği, İnşaat Mühendisleri Odası, Isparta Temsilciliği kuruluşunun 68. Yılında meslekte 25. 40. ve 50. Yılı dolduran üyeleri için plaket töreni ve kokteyl düzenledi.

19 Aralık İnşaat Mühendisleri Günü’nde Grand Palace’de düzenlenen törene Isparta Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, Isparta Belediye Başkan Yardımcıları Uğur Büyükçulcu, ITSO Başkanı Metin Çelik, ITSO Başkan Yardımcısı Şakir Uygun, yönetim kurulu üyeleri, Serkan Kaya, İnşaat Mühendisleri Odası Isparta Temsilcisi Şeref Korkmaz, Makine Mühendisleri Odası Başkanı Burak Büyükaşıcı ve davetliler katıldı. Meslekte 25. 40. ve 50.yılını dolduran üyelere sırasıyla plaketleri ve onur belgeleri verildi.

Açılış konuşmasını yapan İnşaat Mühendisleri Odası Isparta Temsilcisi Şeref Korkmaz, “19 Aralık 1954 tarihinde kuruluşu ilan edilen Odamızın bu yıl 68. yıl dönümünü kutluyoruz. Kuruluş yıl dönümlerimize hâkim olan duygu, bir yandan kuruluşumuzun coşkusunu taşırken, diğer yandan Odamızı geleceğe hazırlamanın verdiği heyecanı yansıtmaktadır.

Kuruluş yıl dönümlerimizin en değerli anı, meslekte 25, 40, 50 ve 60 yılını dolduran üyelerimize Odamız tarafından hazırlanan plaketlerin sunulmasıdır ki bu plaketler toprağa kök salmamızı sağlayanlara küçük bir teşekkürdür. Mesleğimizin duayenlerine teşekkür etmek boynumuzun borcudur. Mesleki etik ilkelere bağlı, mesleğin ve meslektaşların sorunlarının çözümünü asli amaç kabul eden, kamusallıktan ve toplumsal yarar ilkesinden asla taviz vermeyen bir meslek örgütünün 68 yıl boyunca ayakta kalması, yoluna gelişerek devam etmesi, meslek alanının referans kurumu haline gelmesi başlı başına bir başarıdır.

Bu başarının, tarihimizin ortak kazanımı olduğunu vurgulamak gerekir: 1954 yılından bu yana, yönetimlerde yer almış, kurul ve komisyonlarda emeğini katmış, etkinliklerine katılmış, mesleki bilgi ve birikimini paylaşmış on binlerce üyemizle ne kadar gurur duysak azdır. Oluşturulan bu değeri korumak ve geleceğe taşımak halihazırda yönetici ve üyelerimizin tarihsel sorumluluğu ve aynı zamanda emeği geçen herkese teşekkür borcudur.” dedi.

METİN ÇELİK’E PLAKET

Plaket töreninde meslekte 40. Yılını dolduran ITSO Başkanı Metin Çelik’e onur belgesi ve plaketi, Isparta Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen tarafından takdim edildi.

ITSO Başkanı Metin Çelik, “Dünyaya bir daha gelsem yine İnşaat Mühendisi olurdum” dedi.

Isparta Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen ise “Yıllardır dostumuz olan Metin Bey’e ödülünü vermek bana nasip oldu. Ben de çok onurlandım. İnşallah 60. yıl plaketini de ben vereceğim” diye konuştu. (Umut Demiral)

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.