Isparta'nın Gürültü Haritası Çıkarılacak

Isparta Kent Merkezinde Okul, Hastane ve Huzurevine Yakın Olan Yerlerdeki İşletmelerde Canlı Müziğin Yasaklanması İçin Çalışma Yapılacak.

Yayınlanma:
Güncelleme: 17 Şubat 2011 13:48
Isparta'nın Gürültü Haritası Çıkarılacak

Isparta kent merkezinde okul, hastane ve huzurevine yakın olan yerlerdeki işletmelerde canlı müziğin yasaklanması için çalışma yapılacak.

Çevre ve Orman İl Müdürü Tayfun Büyükküpçü, 1 Mart'ta yapılacak Mahalli Çevre Kurulu(MÇK)'nda gürültü kirliliğine sebep olan canlı müzik konusunun ele alınacağını söyledi.

Büyükküpçü, "Gürültü kirliliğini önlemek için bir dizi kararlar alınacak. Bu konu daha önceki MÇK toplantılarında görüşülmüştü. Komisyon raporuna ek olarak okul, hastane ve huzurevi gibi hassas bölgelerde de canlı müziğin yasaklanması içi çalışma başlatacağız." dedi. Büyükküpçü, bu kapsama çay bahçeleri ve kapalı mekanlarda yapılan canlı müziklerin de dahil edileceğini kaydetti. Yazın gelmeden önce karar almak istediklerini ifade eden Büyükküpçü, gürültü kirliliğine sebep olan yerlerin tespiti için belediyeden imara ilişkin harita isteyeceklerini kaydetti.

Büyükküpçü, "Yani Isparta'nın gürültü haritasını çıkaracağız. Çok kapsamlı ve radikal kararların alınacağı bir çalışma yapmak istiyoruz. Birçok vatandaşımız gürültü kirliliğinden oldukça rahatsız." diye konuştu.

Tayfun Büyükküpçü, 'Çevresel Gürültünün Değerlendirilmesi ve Yönetimi Yönetmeliği' çerçevesinde yapılacak çalışmanın kişilerin huzur ve sükunun, beden ve ruh sağlığının bozulmaması için gerekli tedbirlerin alınmasını öngördüğünü anlattı. Büyükküpçü, değerlendirme yöntemleri kullanılarak çevresel gürültüye maruz kalma seviyelerinin, hazırlanacak gürültü haritaları, akustik rapor ve çevresel gürültü seviyesi değerlendirme raporu ile belirleneceğini kaydetti. Büyükküpçü, bu rapor sonuçlarının esas alınarak gürültüyü önleme ve azaltmaya yönelik eylem planlarının hazırlanacağını ve bu planların uygulanmasının kademeli olarak hayata geçirileceğini dile getirdi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.