Isparta'nın Gürültü Kirliliği Haritası Çıkarıldı

Ses seviyesi Vilayet Önü Atatürk Parkı ve Hacılar Çeşmesinde 70, Hastaneler Kavşağı ve Burç Pastanesi kavşağında 68, Özkanlar ve İstasyon kavşaklarında 66 desibel olarak ölçüldü

Yayınlanma:
Güncelleme: 29 Mart 2011 10:19
Isparta'nın Gürültü Kirliliği Haritası Çıkarıldı

Isparta'da gürültü kirliliğine neden olana ikinci faktör endüstriyel gürültü sınıflaması içerisinde yer aldı. Sanayinin yoğun olduğu bölgeler ele alındığında en çok gürültü 68 desibelle Gülkent Devlet Hastanesi önünde meydana geliyor. Eski Sanayi, Yeni Sanayi ve Anadolu Mahallesi civarı endüstriyel gürültü kirliliğinin en çok olduğu yerler olarak sıralanıyor.

KENTİN EN GÜRÜLTÜLÜ NOKTALARI
İşyerlerinin yoğun olduğu bölgelere göre kentin en gürültülü noktalarının Mimar Sinan Caddesi ve Tuhafiyeciler Sitesi olarak belirlenirken, Cumhuriyet Caddesi, Hastane Caddesi ve Kunduracılar Sitesi bölgesinde işyerlerinden kaynaklı gürültü kirliliği meydana geliyor.

SAKİN MAHALLELER
Gürültü haritasına göre Isparta'nın en sakin yerleri Doğancı ve Dere mahalleleri. Kentte gürültü yoğunluğunun en az olduğu yerleşim birimleri Gülcü-Karakavak, Halıkent, Çünür, Fatih Zafer, Gülistan ve Hızırbey mahalleleri olarak sıralanıyor.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum