Isparta'nın Havası Partiküler Madde Oranında ilk 5'te

Türkiye İstatistik Kurumu(TÜİK), 2010-2011 Kış Sezonuna ilişkin ``Hava Kalitesi`` verilerini açıkladı.

Yayınlanma:
Güncelleme: 25 Mayıs 2011 11:30
Isparta'nın Havası Partiküler Madde Oranında ilk 5'te

Türkiye İstatistik Kurumu(TÜİK), 2010-2011 Kış Sezonuna ilişkin ``Hava Kalitesi`` verilerini açıkladı.

Buna göre, yakıtların doğal olarak yapısında bulunan kükürt bileşiklerinin yanma esnasında açığa çıkmasıyla oluşan kirletici gaz ``kükürtdioksit`` ortalamasının en yüksek bulunduğu il ve ilçe merkezleri sırasıyla Hakkari, Tekirdağ, Bitlis, Muğla ve Edirne oldu. Partiküler madde (PM10-toz) ortalamalarının en yüksek belirlendiği il ve ilçe merkezleri de Iğdır, Osmaniye, Batman, Afyonkarahisar ve Isparta şeklinde sıralandı.

2010-2011 kış sezonunda il ve ilçe merkezlerinde ölçüm yapılan istasyonlardan elde edilen kükürtdioksit ortalamaları incelendiğinde, kısa vadeli sınır değeri Çanakkale, Hakkari ve Tekirdağ ve Şırnak`ta; ilk seviye uyarı eşiği ise Hakkari, Tekirdağ ve Şırnak`ta aşıldı.

Aynı dönemde partiküler madde (PM10-toz) ortalamaları incelendiğinde, kısa vadeli sınır değeri ve ilk seviye uyarı eşiği birçok il ve ilçe merkezinde aşıldı. Kısa vadeli sınır değerinin aşıldığı gün sayısı 30 ile daha fazla olan il ve ilçe merkezleri Adıyaman, Afyonkarahisar, Bolu, Çorum, Isparta, Kahramanmaraş(Elbistan), Muş, Batman, Iğdır, Osmaniye ve Düzce olarak sıralandı. İlk seviye uyarı eşiğinin aşıldığı gün sayısı 30 ve daha fazla olan merkez ise Iğdır oldu.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum