Isparta’nın İhracatı Mayısta 35 Milyon Dolar Oldu

ITSO Başkanı Çelik: Isparta’nın İhracatı Mayısta 35 Milyon Dolar Oldu

Yayınlanma:
Isparta’nın İhracatı Mayısta 35 Milyon Dolar Oldu

Isparta Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Metin Çelik, mayıs ayı ihracat rakamlarına ilişkin değerlendirmede bulundu. Isparta’nın ihracat rakamlarını paylaşan Başkan Çelik, “Mayıs ayı baz alındığında İlimizde en fazla ihracat gerçekleştiren sektörlerimiz Yaş Meyve ve Sebze, Madencilik Ürünleri, Çimento Cam Seramik ve Toprak ürünleri, Mobilya, Kağıt ve Orman ürünleri, Makine ve Aksamları oldu. Geçen sene mayıs ayında ihracatımız 31 milyon 867 bin dolar iken bu yılın aynı döneminde yüzde 10 artarak 35 milyon 51 bin dolar seviyesine ulaştı.” diye konuştu.

SON 6 AYDA 200 MİLYON DOLAR DEĞERİNDE İHRACAT GERÇEKLEŞTİ

Isparta’nın son 6 ayda gerçekleştirdiği ihracat rakamlarına da değinen Başkan Çelik, “İlimizde son 6 ayda toplam 200 milyon 286 bin dolar değerinde ihracat gerçekleşti. Aralık 2022’de 36 milyon 411 bin dolar ihracat gerçekleşirken ocak ayında 31 milyon 486 bin, şubatta 28 milyon 188 bin, martta 39 milyon 13 bin, nisanda 30 milyon 133 bin ve mayıs ayında da 35 milyon 51 bin dolar değerinde ihracat gerçekleşti.Mayıs ayını baz aldığımızda İhracat yapılan ülkeler arasında ise ön sırada ABD, Hindistan, Çin, Rusya ve Özbekistan yer aldı. Bu ülkelere 17 milyon 210 bin dolar değerinde ihracat yapıldı. En fazla ihracat gerçekleştiren sektörler arasında ise ilk beş sırayı Yaş Meyve ve Sebze, Madencilik Ürünleri, Çimento Cam Seramik ve Toprak Ürünleri, Mobilya Kağıt ve Orman Ürünleri, Makine ve Aksamları oldu. Bu sektörlerin Isparta ihracatına katkısı 22 milyon 757 bin dolar oldu.” dedi.İhracatın artmasında rol oynayan firmalara ve emeği geçen herkese teşekkür eden Başkan Çelik, “Isparta’mızda üreten, istihdam sağlayan, ihracat yapan ve şehrimizin kalkınmasına katkıda bulunan tüm firmalarımıza teşekkür ediyorum. Mayıs ayı ihracat verilerimiz yüzümüzü güldürdü. Ancak bu rakamları daha yukarılara taşıma gayreti içerisinde olacağımızı da vurgulamak istiyorum. Sanayicilerimizi ve tüm çalışanlarımızı yürekten kutluyor, başarılarının devamını diliyorum.” şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.