Isparta’nın Kancı Babası Oğuz Çiftçi

Türkiye’de eşine az rastlanan bir şekilde ‘Acil Kan Grubu’ oluşturan Hayırsever insan Oğuz Çiftçi, bugüne kadar on binlerce vatandaşın kan bulmasına vesile oldu.

Yayınlanma:
Güncelleme: 05 Mayıs 2022 09:22
Isparta’nın Kancı Babası Oğuz Çiftçi

Türkiye’de eşine az rastlanan bir şekilde ‘Acil Kan Grubu’ oluşturan Hayırsever insan Oğuz Çiftçi, bugüne kadar on binlerce vatandaşın kan bulmasına vesile oldu.Bu sayede şehirde bir anda iyilik harekatı oluştu. Oğuz Çiftçi ve gönüllü arkadaşları sayesinde oluşan iyilik zinciriyle, birçok hasta hiç tanımadığı birisiyle kan kardeşi oldu. 

Hayırsever kişiliği ile topluma örnek davranış sergileyen Oğuz Çiftçi oluşturduğu ‘Isparta Acil Kan Grubu’ ile günde onlarca, yüzlerce yılda ise, binlerce kişinin imdadına yetişiyor. İyilik zincirinin kurucusu Oğuz Çiftçi kan vermenin öneminden bahsederek, “ Verdiğiniz kan bir başkasına can olabilir.” Dedi. 

Isparta’da Emlakçılık ve diğer ticari faaliyetler uğraşan Oğuz Çiftçi, yıllar önce oluşturduğu kan verme grubu ile birçok kişinin hayatına dokundu. Acil kan ihtiyacı olan hastalara rahatlıkla kan bulan Oğuz Çiftçi ve kan verme grubunun gönüllüleri sayesinde kana ihtiyaç duyanların kahramanı olmaya devam ediyorlar. 

İnsanlara yardım etmenin manevi huzurunu hiçbir şeye değişmediğini belirten Oğuz Çiftçi, “ kurucusu olduğum ‘Acil Kan Grubu’ sayesinde birçok insanın kan ihtiyacını karşılayabiliyoruz’ dedi. 

Sadece vatandaşların kan ihtiyacını karşılamayla yetinmeyen Oğuz Çiftçi, maddi ve manevi desteğe ihtiyacı olan ailelerinde giderlerinin karşılanmasını da bütün gücünü ortaya koyuyor. 

Çiftçi ‘Bütün sosyal medya hesaplarımızda toplamda 23 bin civarında üyemiz, 600 tane de aktif kan bağışçımız mevcut. Bununla birlikte Acil Kan Verme ailesi olarak sadece kan bağışında bulunmayıp insanlara kan vermeyi özendirecek programlarımız ve sosyal yardımlaşmalarımızda mevcut.

Geniş bir kitleye ulaştığımız için gönüllü arkadaşların hepsi elini taşın altına koyuyor. Yakın zamanda yaşadığımız Sütçüler Çandır yangınında gıda yardım kolisi bulunup, ihtiyaç sahiplerine aydan aya bazen iki aya bir yardımlarımızı ulaştırıyoruz. Kan verme ile başladığımız bu işte büyüyen kitle sayesinde iyilik zinciri oluşturduk diyebilirim. Yaptığımız bu yardımlardan hiçbir maddi beklentimiz yoktur. Tamamen insanlara faydamız dokunması amacıyla çalışıyoruz.

Sıkıntılarla boğuştuğumuz bu zor günlerde birilerinin hayatına güzellik katmak en büyük mutluluğumuzdur. Acil kan verme ekibinin yöneticisi olsam da, bütün grup arkadaşlarım ellerini fazlasıyla taşın altına koyuyorlar. Kan verdiğimiz ailelerde arada karşılaşıyoruz.  Bizlere minnetlerini anlatırken duygulanmamak elde değil. Kendimizce küçük iş yaptığımızı düşünürken bir kan vermenin başka hayatlarda can bulmasını bilmek, duymak ve görmek insanı motive diyor. Çok şükür Isparta halkı da kan vermede son derece hassas.

Pandemi de her ne kadar bağış oranı düşsse de şuan için bağışlar gayet güzel gidiyor. Sağlık açısından yararlı olan kan bağışını lütfen küçümsemeyelim. Sağlıklı bireylerin düzenli bir şekilde kan vermesini tavsiye ediyorum.

Biz bu yola gönül verdik, baş koyduk isimlerini sayamayacağım kadar çok iyilik sever ekip arkadaşlarım var. Hepsine ayrı ayrı çok teşekkür ederim” dedi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.