Isparta’nın Korona Tablosu

Isparta’nın Korona Tablosu

Yayınlanma:
Güncelleme: 12 Şubat 2022 23:22
Isparta’nın Korona Tablosu

Demokrat Gazetesi, Türkiye’de görüldüğü ilk günden bu yana Isparta’da kaç kişinin koronavirüse yakalandığını araştırdı. Verilere göre ilimizde 23 ayda toplam da 78 bin vatandaş koronavirüs oldu. Bunların ise 800 kişisi vefat etti. Ancak vefatların hepsinin Isparta kaynaklı olmadığı öğrenildi.

Türkiye’nin 2 senedir koronavirüs ile mücadelesi sürüyor. Mücadele kapsamında ne yazık ki en yakınlarımız ya da tanıdıklarımızın bazıları koronavirüs hastalığına yakalandı. Ölümcül bir hastalıkta olan koronavirüs belirttiğimiz üzere bizlerden sevdiklerimizi kopardı. Elde ettiğimiz verilere göre Isparta’da da ne yazık ki 78 bin vatandaşımızın PCR testleri pozitif çıktı. Yine verilere göre Isparta’da bu hastalıktan 800 kişi de vefat etti. Ancak vefatların hepsi Isparta’da ikamet edenler değil. Şöyle ki başka bir şehirden koronavirüs tedavisi sebebiyle Isparta’ya gelip hayatını kaybedenlerde bu sayının içerisinde yer alıyor.

OMİCRON ÇOK HIZLI YAYILIYOR

Isparta’da 2020 yılı ve 2021 yılının ilk dönemlerinde büyük oranda artış gösteren vaka sayıları 2021 yılının ortalarından itibaren sağlık ekiplerinin çabasıyla büyük oranda düşmüştü. Ancak dünya genelinde varyant göstererek tekrar hortlayan koronavirüs, OMİCRON adıyla yeniden hayatımıza girdi. Özellikle Kasım ayından itibaren Isparta’da bulaşıcılığını artıran virüs, şehrimizde hafta içi günlük 900 kişiye kadar bulaşabiliyor. Bu rakam ise hafta sonları 600’e kadar düşüyor. Düşüşte ki sebep ise hastalanan vatandaşların hastanelere başvurmaması olarak gözüküyor.

TÜRKİYE GENELİNDE 8 ŞUBAT İTİBARİYLE SON DURUM NE?

8 Şubat 2022 Salı günü akşam saatlerinden itibaren Türkiye’de toplam 111 bin 096 kişi de koronavirüs görüldü. Aynı gün itibariyle ülkemizde ki aktif vaka ise 777 bin 512 olarak kayda geçti.  Türkiye’de görüldüğü günden bu yana ise toplam vaka 8 Şubat itibariyle 12 milyon 446 bin 111 olarak belirlendi. Türkiye genelinde ise toplam ölüm 89 bin 211 oldu. Ayrıca koronavirüse yakalanıp sağlığına tekrar kavuşan sayısı da 11 milyon 579 bin 388. Bugüne kadar ülkemizde toplam yapılan test sayısı ise 135 milyon 190 bin 203.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.