Ispartanın Yatırım İçin Alt Yapısı Uygun

Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı (BAKA) Mali Destek Bilgilendirme Toplantısı, Süleyman Demirel Üniversitesi Prof. Dr. M. Lütfü Çakmakçı Kültür Merkezi'nde gerçekleştirildi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 11 Ocak 2011 16:55
Ispartanın Yatırım İçin Alt Yapısı Uygun

Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı (BAKA) Mali Destek Bilgilendirme Toplantısı, Süleyman Demirel Üniversitesi Prof. Dr. M. Lütfü Çakmakçı Kültür Merkezi'nde gerçekleştirildi.

 

Yatırımcılara verilecek destekler ve bu desteklerin nasıl verileceği ile ilgili bilgilendirmenin yapıldığı toplantıya, Ispartalı yatırımcıların yanı sıra akademisyenler de büyük ilgi gösterdi.

 

BAKA Mali Destek Bilgilendirme Toplantısı’nda konuşan Isparta Valisi Memduh Oğuz, kalkınma ajanslarının Türk idaresi ve yürütme açısından önemli olduğunu vurgularken, Isparta’ya yapılacak yatırım için alt yapının uygun olduğunu kaydetti

 

SDÜ ISPARTA’YI ÇOK İYİ TEMSİL EDİYOR

Isparta Valisi Memduh Oğuz, uygulama itibariyle BAKA ile ilk olarak bu toplantıda karşılaştığını, kalkınma ajanslarının Türk idaresi ve yürütme açısından önemli olduğunu belirtti. Oğuz konuşmasının devamında şunları kaydetti: “Isparta’nın yatırıma alt yapısı uygun. İl bazında emniyet ve asayişin sağlanması zorluk çıkarabilir fakat Isparta yıllardır uyum içinde yaşayan, doğal zenginlikleri ve eğitim açısından oldukça önemli bir ildir. SDÜ de Isparta’yı çok iyi temsil ediyor. Kalkınma ajansları ile üniversitelerin el ele olması, çalışmaların alt yapısını bilim oluşturuyor anlamına gelmektedir. Biz de Isparta Valiliği olarak bu çalışmalarda üzerimize düşen görevleri yerine getirmeye hazırız” diye konuştu


BAKA Genel Sekreteri Tuncay Engin ise, Sanayi ve Turizm Sektörlerinde Rekabetçiliğin Artırılması Mali Destek Programının genel amacına değindi.


Engin, “Programın amacı, bölgenin ulusal ve uluslararası tanınırlığının sağlanması ve TR61 Düzey 2 Bölgesi’nde üretilen mal ve hizmet gruplarının katma değerlerinin artırılması yoluyla bölgede faaliyet gösteren işletmelerin rekabetçilerinin geliştirilmesidir. Bu amaç doğrultusunda belirlenen öncelik alanlarının birincisi işletmelerde kurumsallaşmanın ve rekabet gücünün artırılması, ikincisi ise bölgede turizm sezonunun 12 aya yayılması ve alternatif turizm olanaklarının değerlendirilmesidir. Program kapsamında tıbbi ve aromatik bitki tarımına dayalı kozmetik ve ilaç sanayi, yenilenebilir enerji, orman ürünleri ve mobilya sanayi, turizm ve mermercilik alanlarında sunulacak projeler öncelikli olarak tercih edilecek” dedi.


Konuşmaların ardından BAKA Proje Hazırlama, İzleme ve Değerlendirme Birim Başkanı Sinan Mesuter, “Sanayi ve Turizm Sektörlerinde Rekabetçiliğin Artırılması Mali Destek Programı” konusunu ele alan sunumunu gerçekleştirdi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.