Isparta’ya 22 Ödül Birden

Isparta’ya 22 Ödül Birden

Yayınlanma:
Güncelleme: 14 Mart 2019 17:22
Isparta’ya 22 Ödül Birden

Batı Akdeniz İhracatçılar Birliği, 25 sektörde 2018’in ihracat şampiyonlarını ödüllendirdi. Isparta’dan çeşitli sektörlerde 19 şirket 22 ihracat ödülü aldı. ITSO Başkan Vekili Mustafa Tutar, “Isparta, bölgedeki 80 ödülün 22’sini alarak büyük bir başarıya imza atmıştır” dedi.

Merkezi Antalya’da bulunan Batı Akdeniz İhracatçılar Birliği, her yıl olduğu gibi bu yıl da ihracatın yıldızlarını ödüllendirdi. 2018 yılı ihracat verilerinden yola çıkılarak yapılan değerlendirme sonucunda 25 sektörde en fazla ihracat gerçekleştiren ilk 3 firmaya ödül verildi. Törende Antalya, Isparta ve Burdur’dan 80 firma en çok ihracat yaptığı için ödüllendirildi. Isparta, 22 ödül ile geceye damgasını vurdu.

TÖRENE ISPARTA’DAN YOĞUN KATILIM
Batı Akdeniz İhracatçılar Birliği’nin İhracatın Yıldızları ödül törenine Antalya protokolünün yanı sıra Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Dilek, ITSO Başkan Vekili Mustafa Tutar, ITSO Meclis Başkanı Osman Şahlan, Deri OSB Başkanı Eşref Bıtrak da katıldı.

TUTAR; “ISPARTA’NIN İHRACATI HER GEÇEN YIL ARTIYOR”
ITSO Başkan Vekili Mustafa Tutar, toplamda 80 ödülün dağıtıldığı gecede Isparta’nın 22 ödül almasının gurur verici olduğunu söyledi. Isparta’nın ihracatını sürekli artıran bir kent olduğunu belirten Tutar, “Allah’ın izniyle bu yıl 300 milyon dolar hedefini geçeceğiz. İnşallah 2023’e de 500 milyon dolar ihracat hedefine ulaşmış bir şekilde gireceğiz. İlimizin ihracat yıldızı şirketlerini tebrik eder, başarılarının devamını dileriz” dedi.

BAHAR; “BÖLGE İHRACATIMIZ 1,7 MİLYAR DOLAR”
Batı Akdeniz İhracatçılar Birliği Başkanı Hakkı Bahar, 25 sektörde 7 binden fazla üyeye sahip olduklarını söyledi. İhracat yapmanın zor bir iş olduğuna dikkat çeken Bahar, 2018’de bölge ihracatının 1,7 milyar doları bulduğunu söyledi. Konuşmaların ardından ihracatın yıldızları ödül törenine geçildi.

İŞTE ISPARTALI İHRACATIN YILDIZLARI:
Ağaç Ürünleri Sektörü: ORMA Bölge üçüncüsü.
Fındık ve mamulleri sektörü: BEŞLER Bölge birincisi.
Halı sektörü: Zenova Carped Bölge birincisi, BYS Alpaca Tekstil bölge ücüncüsü.
Hazır Giyim Sektörü: KİMO Bölge Birincisi.
Kuru Meyve sektörü: BEŞLER Bölge ikincisi.
İklimlendirme Sektörü: EMTAŞ Bölge birincisi, OSC (Osman-Cihan Şahlan) Bölge İkincisi.
Savunma ve Havacılık sektörü: KOFS Silah bölge ikincisi.
Su ürünleri ve hayvancılık sektörü: ŞAHLANLAR bölge ikincisi.
Tekstil: REMATEKS (İPLİKSAN) bölge birincisi, Zenova Carped bölge ikincisi, Adım tekstil bölge üçüncüsü.
Kimyevi maddeler: Sebat, Hak Gülyağı, Robertet, Biolendes, Robertet, Swissgrov Tarım.
Yaş meyve ve sebze sektörü: Ana meyve.
Maden sektörü: Metemar, Bg-Taş Madencilik.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.