Isparta’ya 5 Büyük Müjde!

Isparta’ya 5 Büyük Müjde!

Yayınlanma:
Güncelleme: 07 Ağustos 2019 18:16
Isparta’ya 5 Büyük Müjde!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, beraberinde TOKİ Başkanı, Milli Emlak ve İller Bankası Genel Müdürü ve birçok daire başkanı ile birlikte Isparta’ya geldi. Bakan Kurum Isparta’ya çok önemli mesajlar ve müjdeler verdi.

700 KONUTUN İNŞASINA BAŞLANACAK
Yılsonuna kadar botanik park yanında 700 toplu konut projesi hazırlanacak. 2020 ilk çeyreğinde inşaata başlanacak ve şu anda 300 olarak projelendirilen toplu konut sayısı bine çıkacak.

İKİNCİ ETAP BİN 500 KONUT PROJESİ
İkinci etapta eski Gülkent Hastanesi’nde 130 dönümlük alana bin 500 toplu konut projesi hazırlanacak. Böylelikle 2 bin 500 toplu konut yapılarak, acil konut ihtiyacının çözümü için büyük bir adım atılacak.

ESKİ TREN GARINA MİLLET BAHÇESİ
Eski tren garında 84 bin metrekarelik alana Millet Bahçesi inşa edilecek. Millet Bahçesi projesi önümüzdeki yıl tamamlanarak inşaatına başlanacak. Millet Bahçesi projesi de TOKİ marifetiyle yapılacak.

KAYMAKKAPI MEYDANI’NDA KENTSEL DÖNÜŞÜM
Kaymakkapı Meydanı’nda yaklaşık 30 bin dönümlük alanda çok büyük bir kentsel dönüşüm projesi hazırlanacak. Bu proje ile tarihi yapılar restore edilecek ve gün yüzüne çıkarılmış olacak.

DAMGACI SOKAK’A 4 MİLYONLUK PROJE
Ve sonunda Damgacı Sokak resmen gündemde. Damgacı Sokakta ilk etapta 4 Milyon TL’lik sağlıklılaştırma projesi yapılacak. Aydınlatma, kaldırımlar, yol düzenlemeleri ile Damgacı Sokak turizme katkı sağlayacak.

ATIK SU ARITMA PROJESİ
50 Milyon TL’lik bir yatırımla kente Atık Su Arıtma Tesisi kazandırılacak. Bu tesis 460 bin nüfusa hizmet edebilecek kapasitede olacak. Yeni Atık Su Arıtma Tesisi ile ilgili ilk adım ise önümüzdeki yıl atılacak.

İLÇELER DE NASİBİNİ ALDI
Çevre ve Şehircilik Bakanı Kurum, ilçeler içinde çok önemli müjdeler verdi. Eğirdir, Keçiborlu, Gelendost, Şarkikaraağaç, Yalvaç ilçeleri için hayati önem taşıyan projeler de kısa süre içinde start alacak.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum