Isparta'ya Gül Motifli Hastane Projesi

Isparta Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, hayalinde oluşturduğu Isparta'nın bir sağlık kenti şeklinde olduğunu belirterek, bunun için gül motifli ve 6 bin yatak kapasiteli bir hastane projesi çizdiğini söyledi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 29 Aralık 2010 18:27
Isparta'ya Gül Motifli Hastane Projesi

Isparta Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, hayalinde oluşturduğu Isparta'nın bir sağlık kenti şeklinde olduğunu belirterek, bunun için gül motifli ve 6 bin yatak kapasiteli bir hastane projesi çizdiğini söyledi.

Günaydın, yaptığı açıklamada, belediyeciliğin sadece rutin çalışmalar yürütmeyeceğini, kenti marka yapacak alanda da yatırımlar yapması gerektiğini belirtti. Bu doğrultuda Isparta için fuar merkezi ya da sağlık kenti düşüncesinin kendisinde hakim olduğunu savunan Günaydın, Isparta'nın özellikle sağlık alanında önemli imkanlara sahip olduğunu ve bu alanda bir marka olabileceğini kaydetti. Isparta'da yapımı düşünülen bölge hastanesi için belediye olarak gerekli desteği verdiklerini ancak geleceğin Ispartası projesinde yeterli olmayacağını dile getiren Günaydın, ''Isparta sağlığın başkenti olacaksa büyük düşünmeli, kafamda yarattığım Isparta için gül motifli ve 6 bin yatak kapasiteli hastane projesini hazırladım'' dedi.

Sağlık kenti Isparta yaratılmak isteniyorsa farklılıkların göz önüne çıkarılması gerektiğini vurgulayan Günaydın, Isparta'nın sağlık altyapısının çok iyi düzeyde olduğunu ve bunlar değerlendirilerek, daha büyük bir adım atılması gerektiğini bildirdi. Kendisinin hazırladığı gül motifli hastane projesinin Isparta'ya bir marka kazandıracağını dile getiren Günaydın, ''Bu proje hayata geçerse Isparta'yı her alanda uçururuz'' dedi.

Hazırladığı proje hakkında bilgi veren Günaydın, 3'er bin yatak kapasiteli olmak üzere projeyi iki etapta ele aldığını ve her bir çiçeğin yaprağında 200'er yataklı binalar bulunduğunu kaydetti. Isparta'nın gül ile özdeşleştiğini ve bundan dolayı hastaneyi gül motifi şeklinde çizdiğini ifade eden Günaydın, sözlerine şöyle devam etti:
''Şehirler kuran bir mimarım. Isparta'da da belediye başkanlığı görevini yürütüyorum. Sadece Isparta'ya değil, tüm Türkiye'ye hizmet verecek bir proje hazırladım. Çok teknik bir çalışma oldu. Sürekli gelişen bir proje olacak. Bunun sadece projesinin hazırlanması yaklaşık 1.5 milyon TL tutuyor. Bense bunu Isparta'ya karşılıksız hediye ettim. Tek hayalim bu projeyi Isparta'nın geleceği için gerçekleştirmek. Hastanenin yeri bile hazır.''

Söz konusu projeyi bugünkü imkanlarla gerçekleştiremeyeceğini söyleyen Günaydın, projenin gerçekleşebilmesi için Sağlık Bakanlığı'nın Isparta'ya özel bir destek vermesi gerektiğini kaydetti. Şu anki siyasi duruma göre bu desteğin sağlanamayacağına inanan Günaydın, ''Bu projenin hayata geçirilmesi için Isparta'nın sağlık kenti ilan edilmesi gerekiyor. Bunun için de MHP'nin iktidarda olması şart'' diye konuştu.

Projeyi masasının üzerinde beklettiğini belirten Günaydın, gerekli desteği gördüğü zaman projeye uygulamaya koyacağını bildirdi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum