Isparta’ya ‘Özel’ Rota

Eğitim… Turizm… Sağlık…

Yayınlanma:
Isparta’ya ‘Özel’ Rota

AK Parti Milletvekili Recep Özel, Isparta’nın sanayileşme hamlesinde geride kaldığını ve oraya yetişmenin zor olduğunu ifade etti. Özel, “Isparta’mızı eğitim, turizm ve sağlık şehri olarak ele alabiliriz. Turizm konusunda da Eğirdir’i lokomotif olarak düşünebiliriz” dedi.

Adalet ve Kalkınma Partisi Isparta Milletvekili Recep Özel, Eğirdir’de bazı temaslarda bulundu. Özel, Isparta’nın turizm, sağlık ve eğitim alanında önemli bir noktada olduğuna işaret ederek, sanayileşme hamlesinde kaybedilen durumun bu üç ayakla telafi edilebileceğini söyledi.

Milletvekili Özel, “ Isparta, sanayileşmede biraz geride kaldı. Ona yetişmemiz pek mümkün değil fakat Ispartamızı eğitim şehri, turizm şehri, sağlık şehri olarak ele alabiliriz. Isparta'nın Turizm şehri olması için Eğirdir’i de bunun lokomotifi olarak düşünebiliriz“ dedi.

“Eğirdir’in her şeyi var ama turist az” tespitini yapan Özel, “Aslında Eğirdir’in çok daha iyi noktalara gelmesi gerekiyor. Şunu mukayese ediyoruz. Ankara’nın Beypazarı ilçesi var. Oranın doğa güzelliği yok, hatta hiçbir şeyi yok. Sadece tarihi evleri var. Makarna kesiyorlar onları satıyorlar. Ama Eğirdir’imizin Gölü var, manzarası var, her şey var. Gelen turist sayımız neden az. Bunu oturup konuşmamız lazım. Isparta’da bulunan gül ve lavanta bahçeleri gezisinden Eğirdir de faydalandı. İnşallah Aksu Zindan Mağarası’nı da bu konseptin içerisine alıp yerli ve yabancı turist sayısını arttırmamız gerekiyor” dedi.

Açıklamalarında alt yapı vurgusu yapan Özel, “Her şey alt yapıdan geçiyor. 2020 yılında Isparta Özel İdaresi bir program yaparken bu turizmde öne çıkan beldelerin, ilçelerin, köylerin alt yapılarını güzelleştirmede öncelik vermesini isteyelim. Isparta, Türkiye’nin keşfedilmemiş üç ilinden bir tanesi. Amasya, Kastamonu ve Isparta. Isparta dışından gelen kişiler Isparta’yı çok beğeniyorlar ama bizim Isparta halkımız hemen şurada Zindan Mağarasını, Çandır’ı bilmiyor. Isparta, doğa güzelliklerini pek tanımamış, keşfetmemiş. Bunu bizim biraz daha gün yüzüne çıkarmamız gerekiyor” ifadelerini kullandı.
Eğirdir’in turizmde lokomotif bir merkez olabileceğine de dikkat çeken Milletvekili Özel, “Isparta, sanayileşmede biraz geride kaldı. Ona yetişmemiz pek mümkün değil fakat Ispartamızı eğitim şehri, turizm şehri, sağlık şehri olarak ele alabiliriz. Isparta'nın Turizm şehri olması için Eğirdir’i de bunun lokomotifi olarak düşünebiliriz. Doğa güzelliğini daha fazla ön plana getirerek, marka değerini biraz daha yükselterek Eğirdir’i ön plana çıkartıp daha çok turistin bu ilçemize gelmesini sağlayabiliriz. Mesela, 15 gün önce Eğirdir’de Triatlon yarışmaları vardı. Gelen sporcu sayısı 800’dü. Aileleriyle birlikte 2 bin kişi oldu. Eğirdir halihazırdaki imkanlarıyla her hafta bir etkinliğin yapılabileceği bir yer. Biz Eğirdir’i seviyoruz. İnşallah bu anlamda gece gündüz çalışmalarımız devam edecek” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum