Isparta'ya Süt İşleme Fabrikası Kuruldu

Isparta Organize Sanayi Bölgesi'nde süt işleme fabrikası kuruldu.

Yayınlanma:
Güncelleme: 26 Aralık 2010 15:29
Isparta'ya Süt İşleme Fabrikası Kuruldu

Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı (BAKA) Isparta Yatırım Destek Ofisi Koordinatörü Ali Galip Bilgili, Kocaelili bir işadamının Isparta'da süt işleme fabrikası kurduğunu bildirdi.

Bilgili, gazetecilere yaptığı açıklamada, Gebze'de süt işleme fabrikası bulunan ve Isparta'ya da bu yönde bir yatırım yapan Kocaelili işadamı Ali Bayraktar'ın BAKA Genel Sekreteri Tuncay Engin'i ziyaret ettiğini ve çalışmaları hakkında bilgiler verdiğini kaydetti.

Bayraktar'ın Isparta Organize Sanayi Bölgesi'nde süt işleme fabrikası kurduğunu söyleyen Bilgili, ''Bayraktar, kapasitesini artırmak için Isparta'ya yatırım yaptı.

Hammaddeye yakınlık, OSB'nin altyapısının tamamlanmış olması ve Antalya'ya olan yakınlık yatırımcıyı Isparta'ya çekti'' diye konuştu.

Fabrikada bir, iki hafta içinde beyaz peynir, daha sonra da kaşar peyniri üretiminin başlayacağını anlatan Bilgili, böyle bir yatırımın Isparta açısından son derece olumlu bir gelişme olduğunu aktardı.

Bayraktar'ın yatırım sürecinde çeşitli bürokratik engellerle karşılaştığı yönündeki sıkıntılarına da işaret eden Bilgili, ''Kendileri BAKA'nın yatırımcılar için büyük bir şans olduğunu söyledi. Bayraktar, BAKA'nın yatırımcıları teşvik eden, destekleyen, yatırımcılara yol gösteren, bürokratik işlemleri takip edip sonuçlandıran bir vizyon üstlendiğini belirtti'' dedi.

Bilgili, tüm yatırımcılara BAKA olarak gerekli desteği göstermeye hazır olduklarını bildirdi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.