Isparta’ya Üçüncü Sanayi Sitesi Yapılıyor

Isparta’ya Üçüncü Sanayi Sitesi Yapılıyor

Yayınlanma:
Güncelleme: 02 Şubat 2018 13:12
Isparta’ya Üçüncü  Sanayi Sitesi Yapılıyor

Gül 2 Küçük Sanayi Sitesi Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Şükrü Culus, kamuoyunda eski ve yeni sanayi sitelerinin kalkacağına yönelik yanlış iddia ve söylentilerin dolaştığını belirterek; “Bu söylentilerde Gül 2 Sanayi Sitesinin yukarı sanayi ve eski sanayi sitesini kaldıracağı belirtiliyor. Oysa böyle bir şey söz konusu değil. Her iki sanayi sitesi de yerinde kalıyor” dedi. 

Gerek; Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının şehir içinde kalan sanayi sitelerinin şehir dışına taşınacağı yönündeki açıklama ve çalışmaları gerekse, geçtiğimiz hafta yapılan Madeni – İş odasındaki açıklamalar hali hazırda Çevre Yolu altı Bozanönü yolu kenarındaki Gül 2 Sanayi Sitesinin bulunduğu yerden kaldırılıp başka yere taşınacağı yönündeki yanlış anlaşılmalara neden oldu. 

GÜL 2 SANAYİ SİTESİ YÖNETİMİNDEN 

KAMUOYUNA AÇIKLAMA 

Bu durum üzerine Gül 2 Sanayi Sitesi yönetiminden kamuoyuna önemli bir açıklama geldi. Gül 2 Küçük Sanayi Sitesi Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Şükrü Culus, kamuoyunda bu yönde yanlış iddia ve söylentilerin dolaştığını belirterek, konunun doğrusunu açıklama zorunluluğu hissettiklerini bildirdi. Başkan Yardımcısı Culus, konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada şunları söyledi; “Kamuoyunda eski ve yeni Sanayi Sitelerinin kalkacağına yönelik söylentiler dolaşıyor. Bu söylentilerde Gül 2 Sanayi Sitesinin Yukarı Sanayi ve Eski Sanayi Sitesini kaldıracağı belirtiliyor. Yukarı Sanayi ve Eski Sanayi Sitesi kalkmıyor. 

“PROJEMİZE BAKAN, VALİ VE 

MİLLETVEKİLİMİZ DESTEK VERİYOR”

Konya’ da 13. Sanayi Sitesi yapılıyor. Gül 2 Sanayi Sitesi Isparta’ya üçüncü bir Sanayi Sitesi kazandırmak amacıyla kurulmuştur ve Büyükşehirlerdeki gibi Isparta’ya daha modern bir Sanayi Sitesi yapılmasının amacındadır. Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanımız sayın Dr. Faruk Özlü, Isparta Valisi sayın Şehmus Günaydın ve Isparta Milletvekili Plan ve Bütçe Komisyon Başkanı sayın Süreyya Sadi Bilgiç de Isparta’da üçüncü sanayi yapılmasına destek veriyorlar. 

“671 ESNAF 

MAĞDURİYET YAŞIYOR” 

Gül 2 Sanayi projesi, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı sayın Faruk Özlü tarafından çok beğenilmiştir. 2 yıl gibi kısa bir süreçte geldiğimiz noktayı ve yaptığımız çalışmaları sayın Bakanımız takdir etmiştir. 2015 yılında kurulan Gül 2 Sanayi Sitesi Kooperatifinin amacı merdiven altında çalışan, kira baskısı altında ezilen ve dükkana ihtiyacı olan esnafları kira öder gibi dükkan sahibi yapmaktır. Yeni sanayi sitesinin yanı başına Şehir Hastanesinin yapılmasıyla birlikte o bölgede bulunan sanayi dükkanları eczaneler, medikaller, gözlükçüler ve diğer iş kolları tarafından kiralanmış olup yeni sanayi sitesinde bulunan işyerlerinin kiraları çok yükselmiştir. Bununla birlikte yeni sanayi sitesinde kiracı olarak faaliyet gösteren 671 esnaf mağduriyet yaşamaktadırlar. 

“BUGÜNE KADAR 250 BİN DÖNÜM 

ARAZİ KAMULAŞTIRILDI” 

Yeni Sanayi ve eski Sanayi Sitesinde dükkanlar dolunca Gül Küçük Sanayi Sitesindeki işyerleri de doldu. Gül Küçük Sanayi Sitesi olmasaydı bu esnaf nereye gidecekti? 1988 yılında imar ve şehir planına küçük sanayi sitesi alanı olarak işlenmiş olan ve Isparta Belediyesi Meclisi tarafından Gül 2 Küçük Sanayi Sitesi’ne tahsis edilen alanda Gül 2 Sanayi Sitesinin yapılabilmesi için arazi kamulaştırmaları devam etmekte olup, Gül 2 Sanayi Sitesi Kooperatifimiz bugüne kadar 250 bin metrekare araziyi kamulaştırmıştır. 

“GÜL 2 SANAYİ SİTESİNİN TASLAK 

PROJESİ ÇİZİLDİ VE ONAYLANDI”

 Gül 2 Sanayi Sitesinin kurulacağı arazinin zemin etüdü yapıldı, taslak projesi hazırlandı ve Isparta Belediyesi Meclisinde kabul edilerek askıya çıktı. Askıda 1 ay kaldıktan sonra askıdan inerek onaylandı. Günümüz itibariyle Gül 2 Sanayi Sitesinin mimari projesi Isparta Belediye Başkanımız Yüksek Mimar sayın Yusuf Ziya Günaydın’ın önderliğinde Isparta Belediyesi mimarları tarafından çizilmekte olup bu mimari çizim için kooperatifimizden hiçbir para talep edilmemektedir. 

“TAPULARIN TESLİMİ HALİNDE BAKANLIK 

13 YIL VADELİ % 2 FAİZLİ KREDİ DESTEĞİ VERİYOR” 

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın sanayilerin yapılması ile ilgili mevzuatında Organize Sanayi yapılaşmasında arazi kamulaştırılması, alt yapı ve üst yapıya destek verilmektedir. Küçük Sanayi Sitelerinin yapılması için ise arazinin Kooperatif tarafından kamulaştırılıp tapuların Bakanlığa teslim edilmesi halinde üst yapıya 13 yıl vadeli % 2 faizli kredi desteği verilmektedir. 

“KURULACAK SANAYİ SİTEMİZİN ALT 

YAPISINI BELEDİYEMİZ YAPACAK” 

Alt Yapı Noktasında Da Isparta Belediye Başkanı Yüksek Mimar sayın Yusuf Ziya Günaydın Gül 2 Sanayi Sitesini alt yapısını yapacağını taahhüt etmiştir. Gül Petek Sanayi Sitesi de yapılırken Bakanlığın kredi desteğinden faydalanılmış olup o dönemde % 20 faizle ödeme yapılıyordu. Şu anda bakanlık % 2 faizle kredi desteği vermektedir. Bakanlık yeni kurulacak sanayilere kredi desteği verirken talep ettiği tek şey sanayi yapılacak olan alandaki arazilerin tapularının kooperatif tarafından kamulaştırılmasıdır. 

“BAKANLIĞIN DESTEĞİ İÇİN SANAYİNİN 

KALDIRILMASI GEREKMİYOR” 

Sonuç olarak; Bakanlığın kredi desteğinden faydalanmak için başka bir Sanayinin kaldırılması gerekmemektedir. Bu krediden faydalanmak için Isparta’da herhangi bir odadan da izin alınması gerekmemektedir. Isparta’da hiçbir Sanayi yerinden kaldırılmıyor. Talep ettiğimiz tek şey destek verilmesi ve engel olunmaması. Devletimizin tüm kurum ve kuruluşları bu projeye destek veriyor. Bu iş gönül işi. Tüm bu gerçekler ışığında kamuoyunu aydınlatır, saygılar sunarız” dedi.

 

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum