İşte İsa Yalçın'ın Mahkemedeki Savunması

İşte İsa Yalçın'ın Mahkemedeki Savunması

Yayınlanma:
Güncelleme: 13 Mart 2012 18:48
İşte İsa Yalçın'ın Mahkemedeki Savunması

Mahkeme heyetinin MHP İl Başkanı İsa Yalçın’a "başdanışman üzerinde söz sahibi olduğunuz, Ateşgül ve daire müdürleri ile ihaleye fesat karıştırmak, sahtecilik, partinin masraflarını belediyeden karşıladığınız, kendi aralarında anlaştıkları ihalelerin hangi firmalara verileceğini belirlediğiniz, Antalya’da ki toplantının paralarını belediyeye ödettirdiğiniz, vatandaşlara yapılan yardımları belediyeden karşıladığınız, çıkar amaçlı suç örgütü kurduğunuz yönündeki suçlamalara ne diyorsunuz" şeklinde sorular sordu.

“Böyle bir iddianameyle karşınıza çıkmaktan çok üzüntü ve zulüm duyuyorum.” diyerek savunmasına başladı.

İsa Yalçın savunmasında şunları kaydetti. “Öncelikle megalight ihalesini açıklamak istiyorum. Böyle bir ihalenin varlığını yapıldığını yapılacağını kimlerin aldığı, hakkında en ufak bir bilgim yok. İhale ile ilgili toplantı yaptığım söyleniyor. O toplantı 15 ocak yapılacak temel atma töreni ile ilgiliydi. Ben toplantıyı belediye ile değil, emniyetle yaptım. Genel başkanımızın gelişiyle ilgili yaptık toplantıyı. Ayrıca programı gözden geçirmek için belediye başkanı ve daire müdürleri ile ayrı bir toplantı yaptık. Bu toplantıda davetiye ve oturma düzeni konuşuldu. İhale ilgili hiç bir şey konuşulmadı.

BENDEN YARDIM İSTEDİ

Tabelerdeki konuşmalara gelince ziyaretime birisi geldi. Ece reklamın sahibi Hilmi imiş. Bana belediye iş yaptığını, yapılan işler karşılığında ödemelerde sıkıntı yaşadığını belirterek benden yardım istedi. Bende ilgili müdürü telefonla aradım ve yardımcı olmalarını talep ettim. Bu arada Hilmi, bana ihaleden bahsetti. Bende işim gereği çok büyük firmalar var, mücadele etmeniz zordur dedim. Ama fiyatınız uygun olursa belediye başkanımız bu işi size verebilir dedim. İhaleyle ilgili sadece bu kadar konuştum. Resul Göçer, Mehmet Ateşgül ve Nurkaya Dursun ile bu konu üzerinde görüşmem olmamıştır.

PARTİNİN İŞLERİNİ BELEDİYEYE YAPTIRMADIM

Yalçın partinin işlerini belediyeye yaptırmadığını belirterek, “Ben partinin işlerini belediye yaptırmadım. Partinin parası vardır. Genel merkezden partimize düzenli olarak para gelmektedir.

BİR DİĞER KONU ANTALYA’DAKİ TOPLANTI

Bir diğer konu Antalya’da 400 civarında kişinin katıldığı toplantıdır. Bu konuda bu ödemeyi kendi şahsi çekimle yaptım. Bunu dosyada sundum.” dedi.

Yardım paketleriyle ilgili ise, “Yardım paketleri ihtiyaç sahiplerine dağıtılmıştır. Bunların faturalarını ben ödedim. Benim işyerime belediye 5 paket bırakmıştır. Bu konuyla ilgili suçlamaları kabul etmiyorum. Bir diğer konu belediye araçları MHP için kullanılmış deniyor. Araç partinin aracıdır. Ruhsatı da partiye aittir.

MHP İL BİNASI KONUSU

“Bizim parti binasına ihtiyacımız vardı. Belediye İşhanı 5. katta bulunan evci düğün salonu boşaltılacaktı. Bende partimize uygun olacağını düşünerek orayı belediyeden talep ettim. İhaleye çıkıncaya kadar hazırlık yapalım dedik. Parti yönetimi ile 300 milyar lira, bu bina için harcama yaptık. Ve bu yeri işgali ile aldık. Tadilat süresi dolduktan sonra aylık 2 bin TL ödemeye başladık. Daha sonra kira ihalesini girdik. Sonra ihale iptal oldu. Şimdi ise bu yeri 1 trilyon fiyat biçilmiş. Belediye ihaleye tekrar çıktı. Bizim bu fiyatlara almamız mümkün değil.” dedi.

ÖRGÜT KONUSU

“Bir diğer konu ise örgütten bahsediliyor. Bunu kabul etmem söz konusu olamaz.tanımadığım kişilerle cezaevinde tanıştım. Ben suçsuzum. Beraatimi istiyorum.” dedi.

Yalçın bu sözlerle savunmasını tamamladı.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.