İşte Ispartaspor’un Play-Off’taki Rakibi ve 2. Lig Yolu

Ispartaspor, ligi 50 puanla 4. sırada tamamlayarak 2. Lige yükselen son 2 takımdan biri olabilmek için play-off oynamaya hak kazandı.

Yayınlanma:
Güncelleme: 02 Mayıs 2021 15:40
İşte Ispartaspor’un Play-Off’taki Rakibi ve 2. Lig Yolu

 

Misli.com 3. Lig’de normal sezon bugün oynanan maçlarla tamamlandı ve 3. Grupta yer alan temsilcimiz Ispartaspor, ligi 50 puanla 4. sırada tamamlayarak 2. Lige yükselen son 2 takımdan biri olabilmek için play-off oynamaya hak kazandı.

Peki play-off eşleşmeleri nasıl olacak, maçlar ne zaman oynanacak ve 2. Lige yükselen son 2 takım nasıl belirlenecek?

TFF’nin sezon başında açıkladığı müsabaka statüsüne göre bu sezon 4 grup halinde oynanan 3. Ligde gruplarını 2., 3., 4. ve 5. sırada tamamlayan takımlar, önce kendi grupları içerisinde çift maç eleme usulüyle karşı karşıya gelecek. Ligi 2. sırada bitiren takım 5. sırada bitiren takımla, 3. sırada bitiren takım ise 4. sırada bitiren takımla eşleşecek. Bu statüye göre Ispartaspor’un yer aldığı 3. Lig 3. Grup’ta grupta çeyrek final eşleşmeleri şöyle gerçekleşti:

ESENLER EROKSPOR – ÇATALCASPOR

İÇEL İDMANYURDU – ISPARTASPOR

Bu eşleşmelerde turu geçen takımlar yarı finalde yine çift maç eleme usulüne göre karşılaşacak ve turu geçen takım, 2. Lige yükselmek için 4. Grubun play-off kazananıyla tarafsız sahada tek maç üzerinden oynanacak olan final maçında karşı karşıya gelecek. Çift maç eleme usulüyle oynanacak olan çeyrek final ve yarı final eşleşmelerinde deplasman golü avantajı kuralı geçerli olurken iki maç sonunda eşitliğin bozulmaması durumunda 15’er dakikalık iki uzatma devresi oynanacak ve eşitlik yine bozulmazsa kazanan seri penaltı vuruşları sonucunda belirlenecek. Play-off maçlarının oynanacağı tarihler ise şöyle:

Çeyrek Final 1. Maçlar: 6 Mayıs Perşembe
Çeyrek Final 2. Maçlar: 10 Mayıs Pazartesi
Yarı Final 1. Maçlar: 15 Mayıs Cumartesi
Yarı Final 2. Maçlar: 19 Mayıs Çarşamba
Finaller: 23 veya 24 Mayıs

Statüye göre temsilcimiz Ispartaspor, İçel İdmanyurdu ile ilk maçı 6 Mayıs Perşembe günü Isparta Atatürk Stadı’nda oynayacak, rövanş karşılaşması ise 10 Mayıs Pazartesi günü Mersin Stadı’nda oynanacak.

Haber: Hüseyin KAHRAMAN

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Spor