ISTEM İhracaat Yapmaya Başladı

Isparta Belediyesini ekonomik bakımdan ayağa kaldıran Kilit parke ve Doğal taş üretimi (ISTEM) fabrikalarını gezdiren ISTEM müdürü Metin ÖCAL yaptığı asın toplantısında şunları söyledi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 18 Ocak 2011 13:30
ISTEM İhracaat Yapmaya Başladı

Isparta Belediyesini ekonomik bakımdan ayağa kaldıran Kilit parke ve Doğal taş üretimi (ISTEM) fabrikalarını gezdiren ISTEM müdürü Metin ÖCAL yaptığı asın toplantısında şunları söyledi.

 

Öcal “Isparta belediyesin bel kemiği olan ISTEM Ltd. ‘nin küllerinden yeniden ayağa kaldırmış ve bugün kendi kendine yetebilen bir şirket haline gelmiştir. Yerel seçimlerden önce aylık 5-6 bin m2 plaka ve 1500 metre tül bordür üretirken bugün aylık 12 bin m2 plaka ve 2500 metre tül bordür ve yağmur oluğu üretme kapasitesine sahiptir” dedi.

 

Ayrıca Metin Öcal “Bunun yanında kilit parke, bordür ve tüp taş üretim tesislerinde de tam kapasiteye ile üretimlere devam etmekte ve piyasanın taleplerini karşılamaktadır. Bütün doğal taş fabrikalarının vardiya düşürdüğü şu kış döneminde bile fabrikamız 3 vardiya olarak ve 35 kişi çalışan personeliyle çalışmasına devam etmektedir. Ürünlerimizin kalitesini 2010 yılında almış olduğumu ISO 9001-2008 belgesi ile kanıtlamış olduk. Ürünlerimizin Avrupa pazarlarında rahat Pazar bulabilmesi için CE (Conformité Européenne) belgesine de başvurulmuş olup önümüzdeki günlerde de bu belgeyi de almış olacağız” dedi.

 

İhracat konusunda değinen Metin Öcal “Ülkemizin başta, İstanbul, Konya, Antalya, İzmir, Burdur, Denizli gibi büyük şehirleri başta olmak üzere adını sayamadığımız birçok ilimizin sokaklarında ve inşaatlarında Isparta’mızın taşını görmek bizlere gurur vermektedir.

Son katıldığımız İstanbul’da düzenlenen Naturel Stone – Doğal Taş fuarından özellikle yurtdışından gelen alıcılar tarafından standımıza büyük bir ilgi gösterilmiştir. Birçok sipariş alınmıştır. Bunun sonucu olarak 2011’in ilk İhracatı Kuzey Irak’ın Kerkük şehrine yapılmıştır. Şuanda başta Kuzey Irak olmak üzere İtalya, Libya ve Suriye’deki firmalardan talepler gelmektedir” dedi.

 

Ayrıca Öcal “Şuan personel maaş borcumuz bulunmamaktadır. Devlete olan borcumuz vardır bunu önümüzdeki günlerde çıkacak olan borç yapılandırmasına giderek ödeyeceğiz” dedi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.