İstiklal Marşı’mızın Kabulünün 103. Yılı

İstiklal Marşı’mızın Kabulünün 103. Yılı

Yayınlanma:
İstiklal Marşı’mızın Kabulünün 103. Yılı

İstiklal Marşı’mızın 12 Mart 1921 tarihinde Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından kabul edilişinin 103. yıl dönümünü ve Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy’u anma münasebetiyle Belediye Kültür Merkezi’nde Şehit Sezgin Erdoğan Anadolu Lisesi öğretmen ve öğrencileri tarafından program düzenlendi.

Programa Vali Aydın Baruş, Isparta Milletvekili Hasan Basri Sönmez, Garnizon Komutanı Albay Mustafa Kahraman, Cumhuriyet Başsavcısı Dr. Aydın Turhan, Belediye Başkan Yardımcısı Uğur Büyükçulcu, mülki, adli ve askeri erkan, kamu kurum ve kuruluş müdürleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile çok sayıda öğrenci katıldı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’mızın okunmasının ardından günün anlam ve önemini belirten konuşmalar yapıldı.

Sonrasında Şehit Sezgin Erdoğan Anadolu Lisesi öğretmen ve öğrencileri tarafından hazırlanan; Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy’un Milli Mücadele Döneminde İstiklal Marşı’mızı yazma sürecini anlatan tiyatro, film, müzik ve şiir dinletisi sahnelendi.

Özenle sahnelenen gösteri izleyicilerden büyük beğeni topladı. Programın sonunda sahnede görev alan öğrenciler ellerinde Türk bayraklarıyla seyircileri selamladı. Vali Baruş da sahneye çıkarak programı hazırlayan öğretmen ve öğrencilere teşekkür etti.

Instagram'da bizi takip etmek için TIKLAYINIZ

Facebook'da bizi takip etmek için TIKLAYINIZ

X'de bizi takip etmek için TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.