ISUBÜ Eğitim Binasında Çalışmalar Tam Gaz Devam Ediyor

Isparta Belediyesi tarafından kurulan Isparta Kent Hizmetlerini Destekleme Derneği aracılığıyla ISUBÜ’ye kazandırılacak olan eğitim binasının inşaat çalışmaları tam gaz devam ediyor.

Yayınlanma:
ISUBÜ Eğitim Binasında Çalışmalar Tam Gaz Devam Ediyor

Isparta Belediyesi tarafından kurulan Isparta Kent Hizmetlerini Destekleme Derneği aracılığıyla ISUBÜ’ye kazandırılacak olan eğitim binasının inşaat çalışmaları tam gaz devam ediyor. Binanın çatı kaplama işlemleri devam ederken, dış cephe mantolama çalışmaları da sürüyor.

Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi’nin (ISUBÜ) fiziki yatırımlarını desteklemek amacıyla Isparta Belediyesi Kent Hizmetlerini Destekleme Derneği kurulmuştu. Dernek tarafından Hızırbey Mahallesi’nde eski Kız Sağlık Kolejinin bulunduğu 5000 metrekaresi kapalı olmak üzere toplam 7 bin metrekare alanda eğitim binası yapılması için harekete geçilmişti. 2021 yılında geniş katılımla temeli atılan binanın yapım süreci aralıksız olarak devam ediyor.

Isparta’ya şehir-üniversite buluşmasına iyi bir örnek olarak kazandırılacak olan eğitim binasının kaba inşaatında çalışmalar sona yaklaştı. Binanın çatı kaplaması devam ederken, dış cephe mantolama çalışmaları da gerçekleştiriliyor. Bina içerisinde de ince işçiliklere başlandı. Eğitim binasının 2023-2024 Eğitim Öğretim yılına hazır hale getirilmesi hedefleniyor.

Hayırseverlerin destekleriyle yapılan eğitim binası 1000 metrekare alan üzerine kurulu, 5000 metrekare kapalı alan, bodrum+4 katlı, 20 derslik, 5 laboratuvar, 3 atölye, 30 akademik-idari personel odası olarak inşa ediliyor.

Isparta Kent Hizmetlerini Destekleme Derneği vasıtasıyla ISUBÜ’ye kazandırılacak eğitim binasıyla, hastanelerin şehir hastanesine taşınmasından sonra bölgede azalan hareketlilik yeniden artacak. Bölgeye 5.000 öğrenci ve bunun yanı sıra idari ve akademik personelin gelmesiyle bölge yeniden eski hareketliliğine kavuşmuş olacak.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.