Isubü Kampüs Alanları Tüp Geçitle Birbirine Bağlanacak

ISUBÜ için kampüs alanı ilanı edilen eski Devlet ve Doğumevi Hastanesi’nin olduğu bölümler, ‘Tüp Geçit’ yöntemiyle birbirine bağlanacak

Yayınlanma:
Güncelleme: 22 Şubat 2022 12:48
Isubü Kampüs Alanları Tüp Geçitle Birbirine Bağlanacak

Isparta’nın 2. üniversitesi olarak kurulan ve 4 yıl gibi kısa sürede Türkiye’nin en saygın eğitim kurumlarından olan biri olan ISUBÜ, yeni kampüs alanlarıyla da göz dolduracak. Eski Hastanelerin olduğu bölüme inşa edilecek olan kampüslerde ortalama 10 bin kişi bulunacak.

Geçtiğimiz 2021 yılının ikinci altı ayında Cumhurbaşkanlığı tarafından ilan edilen kampüs bölgeleri için vakit kaybetmeden girişimlere başlanmıştı. Bu çerçevede Hızırbey Mahallesi’nde eski Kız Sağlık Kolejinin bulunduğu 7 bin metrekare alanda eğitim binası yapılması için harekete geçilmiş ve temel atılmıştı. Bunun haricinde ise eski Devlet Hastanesi’nin olduğu yere de kampus yapılacak.  İhale tarihi de 15 Mart 2022 olarak belirlendi.

Üniversitenin son durumu hakkında bilgilendirmede bulunan ISUBÜ Rektörü Prof. Dr. İbrahim Diler: “Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın olurlarıyla 18.05.2018 tarihinde kurulduk. Bende kurucu rektör olarak atandım. O tarihten itibaren büyük işlere imza attık. Süleyman Demirel Üniversitesi’nden ayrılan bir üniversiteyiz. O tarihte 6 Fakülte 17 tane de Meslek Yüksek Okulu olarak kurulduk. Gelmiş olduğumuz noktada fakülte sayımızı 7’ye yükselttik. 

“Uygulamalı eğitimde ortak akıl” mottosuyla çıktığımız yolda üniversitemizin en önemli özelliği ülkemizdeki 209 üniversite içerisinde Mesleki Eğitim uygulayan 2 üniversiteden birisi olmanın haklı gururunu yaşıyoruz. Öğrencilerimiz son sınıfa geldiklerinde kendi alanlarıyla ilgili bir işyerinde tam zamanlı olarak uygulamalı eğitim almaktadırlar. Halen 700 akademisyen ve 550 idari personelimizle yaklaşık 25 bin öğrencimize, Isparta’mıza bölgemize ve ülkemize eğitim ve akademik hizmet vermekteyiz.

Cumhurbaşkanlığı Strateji Başkanlığı, Çevre Şehircilik Bakanlığı Milli Eğitim Bakanlığı ve Gençlik Spor Bakanlığı üst düzey yetkilileri ve İlimiz Valisi, Belediye Başkanı ve Rektörleri olmak üzere Kampüs Alanı Belirleme Toplantısı yapıldı. Bu toplantıda alınan karar doğrultusunda eski hastaneler bölgesi ISUBÜ’nün kampüs alanı olarak ilan edildi. Kenti Güzelleştirme Derneği tarafından bir bina yapımı için temel atıldı. Üniversite olarak da bir ihaleye çıkıldı ancak yılsonu kurdaki değişimler nedeniyle ihaleye katılan olmadı. Mart ayında ihaleye tekrar çıkılıp şehir merkezinde kampüs alanımızı hızla inşa etmeyi planlıyoruz. Hedefimiz hastaneler bölgesinde yapılacak inşaatların tamamı bittikten sonra o bölgede binlerce öğrenciye eğitim vermek. Kampus alanlarımızı birbirinden ayrı olmaması için tüp geçit projemiz var. Bu sayede o alanı tek kampus olarak düşünülecek” dedi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.