ISUBÜ Rektörlüğü İçin Başvurular Başladı

2018 yılında Süleyman Demirel Üniversitesi’nden ayrılarak kurulan Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi’nde rektörlük heyecanı başlıyor.

Yayınlanma:
ISUBÜ Rektörlüğü İçin Başvurular Başladı

2018 yılında Süleyman Demirel Üniversitesi’nden ayrılarak kurulan Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi’nde rektörlük heyecanı başlıyor.

4 yıldır üniversitenin rektörlüğünü yürüten Prof. Dr. İbrahim Diler’in görev süresi doluyor. Bu nedenle YÖK üniversite için rektör adaylığı başvuru ilanına çıktı.Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesine rektör ataması yapılacak.Rektörlük ataması için süreç başladı.

2018 yılının Mayıs ayında Süleyman Demirel Üniversitesi’nden ayrılarak kuruldu, Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi. Üniversitenin rektörlüğüne ise tedviren SDÜ Rektörü Prof. Dr. İlker Hüseyin Çarıkçı getirildi.

3 ay bu görevi yürüten Prof. Dr. Çarıkçı’nın yerine 2018 yılının Eylül ayında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzası ile Prof. Dr. İbrahim Diler atandı.Prof. Dr. İbrahim Diler’in 4 yıllık görev süresi Eylül ayında sona eriyor.

Bu nedenle Yükseköğretim Kurulu Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi’nin de aralarında bulunduğu 15 üniversite için rektör adaylığı başvuru ilanına çıktı.Cumhurbaşkanlığı Kararnamelerinde rektör adayları için belirlenmiş olan şartları taşıyan adaylar, bugünden itibaren 12 Ağustos Cuma günü mesai saati bitimine kadar YÖK’e başvuruda bulunabilecekler.ISUBÜ’nün mevcut rektörü Prof. Dr. İbrahim Diler’in bir kez daha rektörlük için başvuruda bulunacağı öğrenildi.

Prof. Dr. Diler’in yanı sıra bazı isimlerin de ISUBÜ Rektörlüğü için başvuruda bulunması bekleniyor.Başvurular ardından YÖK adayları belirleyerek, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın imzasına sunacak.

Belirlenen Rektörün ataması Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından yapılacak.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum