ISUBÜ ve Şehir Bütünleşiyor

2024 yılında 7 bin öğrenci gelecek, kısa sürede bölgede 10 binden fazla öğrenci olacak

Yayınlanma:
ISUBÜ ve Şehir Bütünleşiyor

sparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yılmaz Çatal, eski Devlet Hastanesi’nin bulunduğu araziye yapılan kampüsün 2024 yılının Haziran ayında tamamlanacağını müjdeledi.

Rektör Çatal önümüzdeki eğitim öğretim yılında 7 bin öğrencinin merkezdeki kampüs binasında eğitim alacağını söyledi. Çatal birkaç yıl içerisinde ise o bölgede 10 binden fazla öğrencinin bulunacağını belirtti.

ÖĞRENCİ İLE İÇ İÇE OLMALIYIZ

Bir akademisyen olarak öğrenci ile iç içe olmayı çok sevdiğini ifade eden Rektör Yılmaz Çatal: “Rektörlük binamızı da yeni binamızın olduğu alana taşıyacağız. Öğrenciden ayrı kalamayız. Rektörlük hizmetleri önümüzdeki dönem merkezi dersliklerin olduğu yerde hizmet verecek. Oradaki taş binayı restore edip üniversitenin kullanımına sunacağız. Tarihimizi de ayakta tutup, koruyacağız” dedi.

İLK ETAPTA 7 BİN, BİRKAÇ YIL SONRA 10 BİNDEN FAZLA ÖĞRENCİ

ISUBÜ Rektörü Prof. Dr. Yılmaz Çatal: “Önümüzdeki dönem yeni dersliklerde 7 bin öğrencimiz ders başı yapacak. Isparta Kent Hizmetlerini Destekleme Derneği öncülüğünde, vatandaşların katkılarıyla yapılacak olan binamız ile, eski Doğumevi Hastanesi’nin bulunduğu alana yapılacak olan yeni eğitim binalarıyla bu sayının 10 bini geçmesini bekliyoruz” diye konuştu. Rektör Çatal, ISUBÜ’nün hali hazırda öğrenci sayısının 27 bin 943 olduğunu da ifade etti.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.